Dershanelerin kapanma tarihi belli oldu

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, dershanelerin kapatılması ve gündemin diğer konularına ilişkin açıklama yapıyor. Tasarının Ocak ayında Meclis'e geleceğini ve iki yıl zaman tanınacağını belirten Arınç, "kararın arkasında duracağız" dedi.

 
Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada, dershanelerin kapatılması, hükümet ve Cemaat arasındaki gerilim ve gündemin önde gelen konularına ilişkin açıklamalar yaptı.
 
'Cemaat yalnızca yüzde 22'si'

Arınç, dershanelerle ilgili olarak, sektörün yalnızca yüzde 22'sinin Cemaat'e ait olduğunu söyleyerek, "Geriye kalanlar insani ve ekonomik faaliyetlerdir. Her birisinin hizmet sunduğunu düşünmeliyiz. Aralarında farklı düşünceler var, farklı inanç grupları var, bu çok doğaldır. Yandık bittik öldük diyenler bu kadarıdır. Diğerleri de dönüşüme ihtiyaç olduğunu söylüyorlar" dedi. "Artık dershanelere ihtiyaç duymuyoruz" diyen Arınç, kararın arkasında olacaklarını belirtti.
 
Ocak ayında Meclis'e geliyor

Dershanelere 2015 yılının Eylül ayına kadar süre tanınacağını söyleyen Arınç, "Ocak ayında Meclis'e getireceğiz. Bu süreçte dönüşüm için hazır olan dershanelere kolaylık sağlanması da gündeme gelecektir. Dönüşüme karar vermeyen dershaneler ise bu hizmetten vazgeçmiş olacaklar" dedi.
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretini de değerlendiren Arınç, "düşük yoğunluklu bir ziyaret oluyor, döndüğünde neler konuşulduğunu öğrenme şansımız olur" dedi.


Bu Haber 03.12.2013 - 09:13:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.