Denizim Park, sezonu gıda güvenliği eğitimleriyle açtı

Denizim Park, sezonu gıda güvenliği eğitimleriyle açtı
Damak zevkine düşkün, yaşam kalitesine önem veren, çocuklarıyla zaman geçirmeyi seven ve önemseyen misafirleri ağırlamayı hedefleyen, Lara Kardeş Kentler kavşağındaki mekân Denizim Park BIX Kurumsal şirketi ile uygulamaya başladığı Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Çalışmaları kapsamında, mutfak ve servis personellerinin Gıda Mevzuatı ve Temel Gıda hijyeni eğitimlerini tamamladı.


Sezon açılışı ile birlikte Yönetim Kadrosuna Gıda Mevzuatı Eğitimi Bülent Dokuzluoğlu tarafından, mutfak, yiyecek içecek personellerine Temel Gıda Hijyeni eğitimi İclal Acar tarafından verildi.

Yatırımcı Mehmet Ali TIKIR;

Denizim Park mutfağı proje aşamasındayken biz BIX Kurumsal ile çalışmalara başladık, Bu sayede Satınalma, depo, Mutfak ve servis alanlarımızın projesi Gıda Güvenliği ilkelerine ve yasal gerekliliklere uygun olarak hazırlandı. Açılış öncesi yaptığımız bu çalışma ile işletmemizin gıda güvenliği ile ilgili yasal gereklilikleri yerine getirerek hizmete girmesini sağlamış oldu.

Bizim için misafirlerimizin sağlığı ve güvenli gıda üretimi çok önemli bu nedenle, açılışımızla birlikte hemen yönetici ve personelimizin eğitimlerini tamamladık dedi.

Bülent Dokuzluoğlu yaptığı açıklamada,

Bilindiği gibi Avrupa Birliği Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Faslı geçtiğimiz günlerde açıldı. Artık Lokanta, restoran, satış yerleri, soğuk hava ve depolama yerleri dahil, gıda üreten işyerleri ve yem üreticileri kayıt altına alınacak ve kendileri için belirlenen hijyen kurallarına uyacaktır.

Bu nedenle otel ve restoran inşaatları yapılırken gıdaların satın alındığı, depolandığı ve üretildiği yerlerin, mutfak ve servis alanlarının projesinin sadece mimarlar tarafından hazırlanmaması, mutlaka bir gıda güvenliği uzmanı tarafından projelerin yönlendirilmesi gerekmektedir. Denizim park bu anlamda örnek bir çalışma yapmıştır" dedi.


Bu Haber 08.07.2010 - 13:47:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.