Data skandalı büyüyor: Ralph Schiller ve Thomas Bösl DRV'den istifa etti

Data skandalı büyüyor: Ralph Schiller ve Thomas Bösl DRV'den istifa etti

Alman seyahat pazarını sarsan data skandalının artçı sarsıntıları devam ediyor. Son olarak Ralph Schiller ve Thomas Bösl'ün DRV'den istifa ettiği açıklandı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Sawiris Ailesi'nin büyük hissedarı olduğu ülkenin en büyük acente zinciri RTK'nin rakip şirketlere ait satış ve operasyon bilgilerini yine Sawiris Ailesi'nin kontrolündeki FTI'a verdiğinin ortaya çıkmasının ardından Almanya seyahat pazarında sular durulmuyor.

TUI, Schauinsland Reisen, DER Touristik gibi şirketlerin ilişkisini kestiği RTK'nın CEO'su Thomas Bösl ile FTI'ın bir önceki CEO'su Ralph Schiller Alman Seyahat Birliğinin (DRV) yönetim kurulundan istifa etti.

DRV yönetiminin 'C Sütununda' (orta ve büyük ölçekli acentelerin temsilcisi) olan Ralph Schiller'in istifası ile boşalan koltuğa, Alltours Satış Müdürü Georg Welbers'in oturacağı açıklandı.

Yine DRV'nin yönetim kurulunda bulunan Thomas Bösl de tamamen işine odaklanmak istediğini belirterek yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Ralph Schiller ise istifasını FTI'ın CEO'luğundan ayrılıp denetim kuruluna geçmesiyle ilişkilendirdi.

Ancak seyahat endüstrisi çevreleri bu istifaların gönüllü değil, FTI-RTK arasındaki data skandalı ile ilgili olduğu görüşünde. Skandal nedeniyle DRV üzerindeki baskının arttığı, data skandalına karışan isimlerin DRV'nin yönetiminde bulunmasının etik olmadığı yönünde eleştiriler geldiği ifade ediliyor.

Üyeleri arasındaki çekişmede (FTI/RTK - TUI, Schauinsland Reisen, DER Touristik) uzun süre sessiz kalan DRV Başkanı Norbert Fiebig mayıs ayında "Mümkün olan en kısa sürede olayın açığa kavuşturulması gerekiyor." demekle yetinmiş ve sektörde güven ilişkisinin önemine dikkat çekmişti.



Bu Haber 13.07.2023 - 11:58:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.