Data hırsızı RTK’ye bir darbe de DER Touristik’ten

Data hırsızı RTK’ye bir darbe de DER Touristik’ten

TUI ve Schauinsland Reisen'in ardından DER Touristik de RTK-QTA acente zinciriyle işbirliğini sonlandırdı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya'nın en büyük acente ağı konsorsiyumu RTK-QTA'nın, diğer tur operatörlerine ait fiyat ve satış bilgilerini yıllarca ana ortağı durumundaki FTI ile paylaşmasının yankıları sürüyor.

Ekim 2023’ten itibaren şi birliğini sonlandırıyor

TUI ve Schauinsland Reisen'in ardından DER Touristik'in de RTK-QTA ile satış sözleşmesini sonlandırması, zincirin geleceğine dair soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre DER Touristik, Ekim 2023 itibariyle 5 binden fala acenteden oluşan acente ağı RTK ile sözleşmesini sonlandırıyor.

Thomas Bösl: TUI ve Schauinsland’ın sözleşme sonlandırması geçersiz

RTK Genel Müdürü Thomas Bösl ise, TUI ve Schauinsland Reisen'in sözleşme sonlandırma işleminin geçersiz olduğunu ileri sürdü ve RTK tarafından kabul edilmediğini söyledi. Acentelere bir mektup gönderen Bösl, olayla ilgili iç soruşturmanın sürdüğünü ve kaybeden güveni tekrar sağlamak için tüm taraflarla görüşmeye hazır olduklarını ifade etti.

Detlef Schroer: RTK ile olan güven ilişkisi kayboldu

Ancak Schauinsland Reisen'in Satış Müdürü Detlef Schroer, "RTK ile olan güven ilişkisi tamamen yok oldu. Aylar ve haftalardır farklı formlarda tapılan, RTK'nin zamana ihtiyacı olduğuna dair, aynı açıklamaları dinliyoruz. Ancak temel sorular hala yanıtlanmadı." ifadelerini kullandı.

RTK-QTA'nın geleceğine dair belirsizlik

Öte yandan, diğer acente kuruluşlarının önde gelen isimleri, data skandalının ardından RTK-QTA ile gelecekte iş birliği yapıp yapmama konusunu daha fazla sorguluyor.



Bu Haber 16.06.2023 - 15:05:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.