Alman acente zinciri RTK ile FTI arasında data skandalı

Alman acente zinciri RTK ile FTI arasında data skandalı

Almanya turizm sektörü, ülkenin en büyük seyahat acente zincirlerinden RTK'nın, diğer tur operatörlerinin ve seyahat acentelerinin verilerini FTI'a sızdırdığı haberiyle çalkalanıyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya'nın önde gelen ekonomi gazetesi Handelsblatt, ülke seyahat pazarında büyük tartışma yaratan bir habere imza attı. Gazetenin haberine göre, ülkenin en büyük seyahat acente zinciri RTK, ürününü sattığı tur operatörlerinin satış verileri ile, zincirdeki diğer seyahat acentelerinin satış verilerini yıllarca FTI ile paylaştı.

RTK'dan zincirdeki diğer acentelerin satış verileri ile tur operatörlerinin satış verilerini alan FTI'ın bunu satış stratejisi oluşturmakta kullandığı kaydedilen haberde, söz konusu sızdırmanın 2016-18 yılları arasında yapıldığına dikkat çekildi.

RTK yönetimi, Handelsblatt'ın iddialarını araştırmak için hukuk bürosu CMS Hasche Sigle ile anlaştığını ve konuyla ilgili denetimin sürdüğü belirtilirken, RTK'nın CEO'su Thomas Bösl, konuyu ciddiye aldıklarını ancak sadece doğrulanmış bilgilerle hareket edeceklerini söyledi. İddialar ile ilgili kapsamlı ve dikkatli bir soruşturma yürütüleceğini kaydeden Bösl bunun zaman alacağını söyledi.



Bu Haber 22.03.2023 - 11:53:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.