CHP'li Beşikataş Belediye Başkanı görevden alındı

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi görevden alan İç İşleri Bakanlığı, şimdi de Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı görevden aldı.


Görevden alınan CHP'li belediye başkanı sayısı ikiye yükseldi. 8 Aralık 2017'de Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi görevden uzaklaştıran İç İşleri Bakanlığı, şimdi de Murat Hazinedar ile ile belediye meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil’i görevden uzaklaştırdı. Bakanlık görevden almalara, ‘Hazinedar hakkındaki FETÖ soruşturması, usulsüz ihale, usulsüz ruhsat verilmesi, kişisel menfaat temin edilmesi’ gerekçelerini öne sürdü.

''FETP/PDY ÜYELİĞİ SUÇUNDAN YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA NEDENİYLE...''

İç İşleri tarafından görevden almalara ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında malvarlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma, FETÖ/PDY’ye üye olmak suçundan yürütülen soruşturma, belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır. Hüseyin Avni Sipahi’nin belediye meclis üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında, imar ve ruhsat işlemlerinde talep sahiplerinin kendisine yönlendirildiği ve bağış adı altında zorla para alınmasına aracılık ettiği, haksız kişisel menfaat sağladığı, malvarlığında ciddi artışlar olduğu yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruşturmalar dikkate alınmıştır. Çetin Kırışgil’in belediye meclis üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında ise kayıt dışı paraların transferine aracılık ettiği yönündeki iddiayla ilgili yürütülen soruşturma göz önünde bulundurulmuştur.''

''DEĞİL BEN, AİLEMDE, SÜLALEMDE BİLE...''

Görevden uzaklaştırılma gerekçesinin birtakım yolsuzluk iddiaları ve 2016’dan beri hakkında FETÖ/PDY üyeliği iddiasıyla yürütülen soruşturmalar olduğunu belirten Murat Hazinedar ise, ''Değil ben, ailemde, sülalemde, değil bu darbeci cemaate, hiç bir cemaate mensup bir tek kişi bulamazlar. 17/25 Aralık’tan önce dahi avukat ve işadamı kimliğimle bu terör örgütünün organizasyonlarıyla küçücük bir işimiz olmamıştır. Soruşturma evladıma, eşime de yöneltilmiştir.Yurtdışına çıkış yasağı konularak, pasaportları ellerinden alınmıştır. Hakkımdaki iddialara ilişkin belediye başkanı sıfatımla ilgili açılmış tek bir dava bulunmamaktadır. 16 teftiş görevlisi bugüne kadar tek bir şey bulamamıştır. Görevden uzaklaştırmalarının nedeni, soruşturmanın selametidir. Soruşturmanın selametini ben nasıl tehdit edebilirim.'' açıklamasında bulundu.



Bu Haber 05.01.2018 - 09:39:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.