Carlson Rezidor Hotel Group'a 2 dev talip!

Carlson Rezidor Hotel Group'a 2 dev talip!
Geçtiğimiz ay ortaklık, birleşme ya da satış seçeneklerini barındıran bir arayışa girdiği açıklanan Carlson Rezidor Hotel Group’a 2 büyük talip olduğu belirtiliyor.


TurizmGüncel
 
Bloomberg’in haberine göre, Avrupa’nın en büyük otel zinciri olan Accor SA ile Çinli Holding HNA Group, Carlson Rezidor Hotel Group’a talip oldu.
 
‘SATIŞ DEĞERİ 2 MİLYAR DOLARI BULABİLİR’
 
Uzmanlar, satışın Carlson’a 2 milyar dolar civarında bir gelir getireceği ve satış kararının bu yılın ortasına kadar verileceği değerlendirmesinde bulunuyor. Ancak şirketin henüz bir karar vermediği ve ortaklık ya da birleşme gibi seçeneklerin de hala masada olduğu ifade ediliyor.

İKİ ŞİRKET DE SATIN ALMALARLA GÜNDEMDE
 
Paris merkezli Accor ile Çin merkezli HNA, son dönemde turizm alanında satın almalarla gündeme geliyor. Yılın başında otel rezervasyon sistemi Fastbooking’i bünyesine katan Accor, geçtiğimiz aralık ayında da bünyesinde Fairmont, Raffles ve Swissôtel gibi markaları barındıran Kanada merkezli FRHI Holdings’i 2.9 milyar dolara satın almıştı. 
 
HNA ise, İspanyol otel zinciri NH Hotel Group’un en büyük hisse sahibi durumunda. Aynı zamanda Brezilyalı hava yolu şirketi Azul Linhas Aereas Brasileiras’da hisse sahibi olan HNA, geçtiğimiz yıl havalimanı bagaj hizmetleri işleticisi Swissport International’ı PAI Partners SAS’tan 2.74 milyar dolara satın almıştı.
 
Geçtiğimiz ay, Carlson’un otel grubu için ortaklık, birleşme ya da satış seçeneklerini barındıran bir arayışa girdiği belirtilmiş, şirketin işlemin gerçekleştirilmesi için ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley’e talimat verdiği ifade edilmişti.
 
Dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri olan Carlson Rezidor, 1.100 otel ve 174 bin yatak kapasitesine sahip ve bünyesinde Radisson, The Plaza Hotels, Radisson Blu, Radisson Red gibi markaları barındırıyor. Carlson, 2014 yılında otelcilik kolundan 7.8 milyar dolar seyahat yönetimi kolu Carlson Wagonlit Travel'dan ise 27 milyar dolar gelir elde etmişti.
 
Bloomberg’in görüş almak için ulaştığı Carlson, Accor ve HNA yetkilileri, bu aşamada konuya dair açıklama yapmayacaklarını ifade etti.



Bu Haber 08.03.2016 - 13:13:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.