‘Buralara ağaç diktiniz de sonradan otel binası mı oldu?’

‘Buralara ağaç diktiniz de sonradan otel binası mı oldu?’

Tarım İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, yanan ormanlık alanların imara açıldığını belirterek, ''Buralara ağaç diktiniz de otel mi oldu?'' diye sodu.


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan ''İddialar ve Gerçekler'' isimli kitapçığa eleştiri geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, ''Yanan alanlar ağaçlandırıldı' şeklindeki iddiasına yanıt veren Tarım İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, ''Yanan alanların hepsine ağaç dikmiyorlar. Bodrum’un Güvercinlik mevkiindeki şu an 3 tane beş yıldızlı otel olan alan, daha önce yanan orman alanıydı. Hani ağaçlandırılıyordu? Buralara ağaç diktiniz de sonradan otel binası mı oldu? Bakana bunu sorduğum için yargılandım ve beraat ettim. Ayrıca, Orman Kanunu’ndaki ‘taşlık, kayalık, verimsiz ve fiilen orman vasfı taşımayan alanların orman dışına çıkarılması’ değişikliği ile özellikle maki bitki örtüsünün bulunduğu, iklimden dolayı yoğun bitki örtüsüne sahip olmayan Türkiye’nin Akdeniz’deki kıyıları da ranta açıldı” dedi

Cumhuriyet'e konuşan Durmuş, yanan alanların yüzde 60 arttığını be bakanlığın bu alanları daha az gösterdiğini ileri sürdü. 10 yıldır yanan ormanların gerçek rakamlarla kayda alınmadığını ifade eden Durmuş, ''Örneğin, Antalya’nın Kumluca ilçesinde 2016’da gerçekleşen Adrasan Yangını’nda, yanan alanı 250-350 hektar arası kayda geçtiler. Oysa orada 2 bin hektar yandı. Ormanın yanında köy bile yandı. 250 hektar deyip konuyu kapattılar.'' iddialarını ileri sürdü.



Bu Haber 10.04.2019 - 10:40:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.