Balyoz Davası mağdurlarına tazminat yolu

Balyoz Davası’nda 5 yıl süren yargılama sonucunda 236 kişi, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararının sevincini yaşıyor.


Beraat edenlerin büyük bir bölümü, şimdi kendilerine ‘kumpas kurduklarını’ iddia ettikleri kişilerin cezalandırılmasını istiyor. Balyoz Davası’nın baş sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, mahkemenin kararında, Cumhuriyet Savcılığı’na tazminat için gereğinin yapılması için takdir hakkı bulunduğuna yer verildiğini belirterek şunları söyledi:

HANGİ TAZMİNAT GERİ GETİRİR

“Mahkeme tazminatla ilgili yolu açmış oldu. Karar bir hafta içinde kesinleşecektir. Tazminat açılır, açılmaz bu önemli değil. Önemli olan şudur: Pırıl pırıl gençler, kurmay albaylar, general ve amiral olacakken, birilerinin kumpasıyla önleri kesildi, hayatları ve hayalleri karardı. Bunları hangi tazminat geri getirir? Ben gerekenlerin yapılmasını avukatıma bıraktım. Benim derdim devletten şu veya bu kurumdan para almak değil. Derdim bizlere, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bu eşi benzeri görülmemiş kumpası kuranların, her kimseler, ki herkes onları biliyor, en ağır tazminat davasının açılmasıdır.” Haberin devamı


Bu Haber 02.04.2015 - 09:21:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.