Avrupa'dan 700 acenteyi Antalya'ya getirdi, Türkiye'ye 200 bin koltuk planladı

Avrupa'dan 700 acenteyi Antalya'ya getirdi, Türkiye'ye 200 bin koltuk planladı

İsviçre, Almanya, Avusturya ve Hollanda’da Türkiye spesiyalisti olarak faaliyet gösteren tur operatörü Bentour, Antalya’da gazetecilerle bir araya gelerek şirketin 2018 hedeflerini ve programını açıkladı. Bu dört ülkeden 700 acenteyle Antalya’ya çıkarma yapan Bentour, geleneksel Comedy Night gecesini de gerçekleştirdi.


TurizmGüncel - Antalya

Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, CEO Deniz Uğur, Ürün Müdürü Dieter Resier, Pazarlama Müdürü Christian Hauk ve şirketin incoming acentesi Novanta’nın sahibi Tevfik Şahin, Antalya'daki Delphin BE Resort'te gazetecilerle bir araya gelerek şirketin hedefleri ve planlamaları hakkında bilgi verdi.

''2018'DE 153 BİN YOLCU TAŞIDIK''

Bentour’un 2018 yılında yüzde 70’i Türkiye’ye olmak üzere 153 bin yolcu taşıdığını belirten Bentour CEO’su Deniz Uğur, ‘’Şirket olarak hem müşteri sayımızı hem de gelirlerimizi arttırdık.’’ dedi.

HEDEF ÇOK TURİST DEĞİL, İYİ HARCAYAN TURİST

Antalya’da zaten 13 milyon kapasitenin olduğunu belirten Deniz Uğur, ‘’Antalya’ya az para harcayan 13 milyon turist de gelebilir, yüksek para harcayan 13 milyon da. Hedefimiz seneye 500 bin turiste ulaşmak değil, kaliteli turisti Türkiye’ye yönlendirmek. Önceden 4 ve 5 yıldızlı otellere gelenler artık daha az geliyor. Alt kategorideki otellere gelenler ise 4 ve 5 yıldızlı otellere kaydı.’’ifadelerini kulandı.

BENTOUR

''ÇEVREYE DUYARLI POLİTİKALAR TÜRKİYE'NİN İMAJINI OLUMLU ETKİLER''

Türkiye’nin çevre ve doğaya dönük politikalarının ülke imajını ciddi şekilde etkileyeceğini kaydeden Uğur, ‘’Çevresel politikalar Alman tüketicide anında karlılığını buluyor. Buna dikkat etmek gerekiyor. Gastronomi ve otel ayağında eğitimleri arttırmak lazım. Yeni bakanımızın da bu yolda gidiyor olmasından mutluyuz.’’ ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE'YE 200 BİN KOLTUK PLANLADIK''

2019 sezonu için Türkiye’ye 200 bin yolcu planladıklarını kaydeden Deniz Uğur, ‘’Bu koltuk anlaşmalarından 160 bini SunExpress ile yapıldı. Şu anda talep hızlı bir şekilde başladı ve hem uçak hem de otel ayağında elinde olan kazanacak. Gelecek seneki hedefimiz 200 bin rakamına ulaşmak.’’ şeklinde konuştu.

LIES: OTELLERDE PLASTİK KULLANILMAMALI

Toplantıya Bentour’un partner şirketi Chamaleon’un sahibi Ingo Lies de katıldı. Çevreci üst segment ürünler sattıklarını belirten Lies, şunları söyledi:

‘’Türkiye’nin en önemli değeri misafirperverlik. Geldiğimden beri bununla karşılaşıyorum. Misafirperverliğin ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum çünkü 46 ülke gezdim.

Özellikle otelcilik sektöründe iklim ve enerji noktasında sürdürülebilirliğe dönük çalışma yapıyoruz. Bu tip otellere müşteriler daha fazla öderler. Otellerde sular şişelerden verilebilir. Kahvaltı büfesindeki marmelatlar küçük plastik kaplar yerine büyük cam kaselerde konabilir büfelere. Banyolardaki plastik şişe içinde bulunan sabunlar yerine, sabit bir şekilde sabunluklar konulabilir. Bunları yaptığınızda daha fazla tercih edilebilirsiniz.’’

REISER: 300 OTELİ PROGRAMIMIZA ALDIK

Bentour Resien Ürün Müdürü Dieter Reiser ise, şirketin 2019 planlamarı ile ilgili bilgi verdi.

Bu yıl 300 yeni oteli programlarına aldıklarını kaydeden Reiser, ‘’Ege için yeni bir program yaptık ve orada da büyümeyi hedefliyoruz. Mavi Tur programlarına yeniden başladık. Kadir beyin dünya turuna çıktığı tekne geri geldi ve onunla da programımıza başladık. İstanbul programının ise genişletilerek tekrar devam etmesi söz konusu.’’ dedi. Reiser konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

Uçak tarafında ağırlıklı olarak SunExpress ile çalışıyoruz ve oldukça yüklü bir koltuk aldık. Bunun dışında iki hava yolu şirketi ile daha çalışıyoruz.

''ALMAN AİLELER İÇİN AQUA PARKI OLAN OTELLER ÖNEMLİ''

Yurt dışındaki en büyük sorunlardan biri olan bilgi alışverişi ve data ile ilgili yatırımlar yaptık. Paket turlarımızı çeşitlendirdik. Uçak, otel ve transfer ayrı ayrı şekilde paketlenebiliyor. Otel bölümünde bu sene yine aqua parklar için ayrı bir katalog çıkarıyoruz. Çünkü aileler kaydırak sayılarına bile dikkat ediyor. Sadece aqua park kataloğu ile kalmıyor, çocukların emniyeti de çok önemli ve bunlar da detaylı bir şekilde kataloglarda yer alıyor.



Bu Haber 30.11.2018 - 18:22:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.