Bölgede 90 otel varken 'Airport otel' ihtiyacı nereden doğdu?

Bölgede 90 otel varken 'Airport otel' ihtiyacı nereden doğdu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın Atatürk Havalimanı ile ilgili açıklamaları gündeme oturdu. Turhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ''Millet Bahçesi yapacağız'' dediği Atatürk Havalimanı arazisine havalimanı otel ve fuar merkezi yapılacağını açıkladı.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, CHP'li İlhami Aygun'un soru önergesine verdiği yanıtta, Yeni İstanbul Havalimanı'nın tam kapasiteyle faaliyete geçmesinin ardından, Atatürk Havaalanı'nın saatte 5 iniş, 5 kalkış olmak üzere faaliyetlerine devam edeceğini ve burada Airport Hotel, konferans salonu ile havacılık fuar alanı yapılacağını bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM'ye de önerge verdi. Millet Bahçesi yapılacağı söylenen Atatürk Havalimanı'nın otel olacağının anlaşıldığını belirten Tekin, “Bölgede 90 adet otel varken ve bunlardan 29'unun ismi de ‘Airport' otel iken, Atatürk Havalimanı arazisine yeniden bir ‘Airport' otel yapma ihtiyacı nereden hasıl olmuştur? Daha önceki açıklamalarınızın teresine şimdi AHL arazisi imara mı açılmaktadır?'' sorusunu da yöneltti.

Daha önce yapılan ve medyaya yansıyan açıklamalarda tatürk Havalimanı'nın aşağıda göstrildiği şekilde düzenleneceği belirtilmişti.

milletbahcesi_res_arkitera1.jpg



Bu Haber 07.08.2019 - 09:36:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.