Almanya karar aldı, birkaç bin Türk geri gönderiliyor

Almanya karar aldı, birkaç bin Türk geri gönderiliyor
Berlin Büyükelçis Ali Kemal Aydın, iş, ziyaret veya eğitim amacıyla Almanya'da bulunan Türk vatandaşlarının Tükiye'ye gönderileceğini açıkladı.

Almanya’da 5 bin 800’ün üzerinde koronavirüs vakası olduğunu, 13 kişinin de hayatını kaybettiğini belirten Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Alman hükümetinin önceliğinin şu anda salgının önlenmesi sağlık sistemindeki kapasitenin yeterli olmasına öncelik verdiğini kaydetti.

Alman hükümetinin iş, ziyaret veya öğrenci olarak bulunanların Türkiye’ye dönmesine ilişkin karar aldığını ifade eden Aydın, konsoloslukla birlikte şu anda bu vayandaşların listelerinin hazırlandığını kaydetti. NTV yayınına katılan Aydın, ‘’Yarın da vayandaşlarımızı hava yolu şirketleri vasıtasıyla ülkemize geri göndereceğiz. Şu anda listeleri güncelliyoruz ama herhalde birkaç bin kişiyi geçmeyecektir. Vatandaşlar 14 gün süreyle de karantinaya alınacaklar. Sayılar şu anda kesin değil. Bu akşam 17.00’ye kadar kesinleşecek.’’ ifadelerini kullandı. Aydın, Erasmus öğrenci değişim programıyla Almanya’ya giden örencilerin de gönderileceğini açıkladı.


Bu Haber 16.03.2020 - 14:08:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.