ABD, Ziraat Bankası'nın faaliyetlerini kısıtladı

Müşterilerinin paralarının kaynağının daha iyi belirlenmesi için Fed’in denetimine takılan banka New York’ta bireysel bankacılıktan çekildi.


Müşterilerinin yatırdıkları paranın kaynağını daha iyi bilmesi için altyapısını güçlendirerek kara para ile mücadele yasalarına uyumlu hale getirilmesine dair planı 60 günde sunması istenen banka, bireysel bankacılıktan çekildi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son yıllarda bu ülkedeki yabancı bankalara yönelik başlattığı sıkı denetimlere takılan Ziraat Bankası’nın New York Şubesi, müşterilerine gönderdiği birer mektupta, bireysel (perakende) bankacılığa son verdiğini duyurarak müşterilerinden hesaplarını kapatmalarını istedi.

Geçen haziranda Fed’in denetimine takılan Ziraat Bankası New York Şubesi, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Servisi (DFS) ile bir sözleşme imzalayarak müşterilerinin yatırdıkları paranın kaynağını daha iyi bilmesi için altyapısını güçlendirerek kara para ile mücadele yasalarına uyumlu hale getirilmesine dair bir planı 60 günde sunması istenmişti. Ancak, özellikle Türkiye bağlantılı hesapları Fed’e anlatmakta zorlanan Ziraat Bankası yönetimi, çareyi ABD’de bireysel, yani perakende bankacılıktan çıkmakta buldu. (Cumhuriyet)


Bu Haber 10.11.2014 - 09:34:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.