Üniversitede korsan rektör

Akdeniz Üniversitesi’ne danışman olarak atanan Mustafa Madanoğlu, yazışmalarda ‘rektör yardımcısı’ olarak gösterildi.

 
 
Akdeniz Üniversitesi’ne danışman olarak atanan Mustafa Madanoğlu, yazışmalarda ‘rektör yardımcısı’ olarak gösterildi.
 
“Beni AKP gönderdi” diyen Madanoğlu YÖK’e şikayet edildi
 
Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe temmuz ayında yeniden aynı göreve atandı. İkinci döneminde yönetimde önemli değişikliğe giden rektör Kurtcephe, Mustafa Madanoğlu’nu yönetime aldı. Kurtcephe’nin bu kararı tartışmalara neden oldu.
 
AKADEMİSYEN DEĞİL: Çünkü Mustafa Madanoğlu üniversite mezunu olmasına karşın hiçbir akademik geçmişi bulunmuyordu. Mustafa Madanoğlu, üniversitenin resmi internet sitesinde ‘Rektör Danışmanı’ olarak görülüyor. Ancak 1972 doğumlu olan Mustafa Madanoğlu’nun görevi, üniversite personelinin girebildiği iç personel kayıtlarında ‘Rektör Yardımcısı’ olarak yer alıyor. Ancak YÖK Kanunu’na göre bu unvana sahip olmanın şartı var. Kanuna göre bir kişinin rektör yardımcısı olabilmesi için profesör unvanı taşıması gerekiyor.
 
YÖK’E ŞİKAYET: Mustafa Madanoğlu’na verilen bu görevin, akademisyenler arasında tartışma konusu olduğu ve konunun YÖK’e şikayet edildiği öğrenildi. Şimdi YÖK’ün, rektör İsrafil Kurtcephe ve Mustafa Madanoğlu hakkında nasıl bir karar vereceği merak ediliyor.
 
BENİ AKP GÖNDERDİ: Akdeniz Üniversitesi’ni karıştıran Mustafa Madanoğlu, çevresine “Beni buraya AKP yönetimi gönderdi. Üniversitede AKP’nin temsilcisiyim” diye konuştuğu belirtildi. (Sözcü)


Bu Haber 07.11.2012 - 10:20:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.