Yılın en iyi oteliyle en iyi genel müdürü, başarı kriterlerini anlattı

Yılın en iyi oteliyle en iyi genel müdürü, başarı kriterlerini anlattı
Rezidör Grubu otelleri içinde yılın en iyi oteli ile en iyi genel müdürü unvanını alan iki Türk turizm yöneticisi, başarılarının sırlarını Turizm Güncel ile paylaştı


Eda Özsoy – Turizm Güncel

Carlson Rezidor Grubu’nun Türkiye’deki iki oteli, geçtiğimiz günlerde büyük bir başarıya imza attı. Radisson Blu Hotel İstanbul Pera “Yılın Franchise Oteli 2014” ödülünü aldı. Radisson Blu Hotel İstanbul Asia’nın Genel müdürü Mustafa Gültekin ise yılın genel müdürü unvanına layık görüldü.

Dünyadaki 373 otel arasında kazanılan bu ödüllerin ikisinin de Türkiye’de olması, global turizm piyasalarında büyük yankı uyandırdı. Biz de bu iki otelin genel müdürleri ile bir araya gelerek başarı hikayelerini dinledik.

Radisson Blu Hotel İstanbul Pera’nın Genel Müdürü Okan Karadağ ile ‘yılın genel müdürü’ Radisson Blu Hotel İstanbul Asia’nın yöneticisi Mustafa Gültekin büyük bir gurur yaşadıklarını söyledi.

ÖDÜLLERİ KOMİTE VERİYOR

Bu ödüllerin oteller zincirinin oluşturduğu bir komite tarafından verildiğini anlatan Okan Karadağ ile Mustafa Gültekin, “Verilen ödüller için misafir memnuniyetinden tutun da, finansal kriterlere ve mal sahibi ile ilişkilere kadar bir sürü kriter mevcut. Bu kriterlerin hepsinde üst seviyeyi tutturan turizmcilere global ödüller veriliyor” dedi.

YILIN GENEL MÜDÜRÜ ANLATIYOR

Yılın genel müdürü seçilen Mustafa Gültekin, bu konuda belirlenen kriterleri şöyle anlattı:

“Otel faaliyetlerinin dışında gelir getirebilmek çok önemli. Hem sizden beklenen hem de sizden beklenenin ötesinde yaptıklarınıza göre verilen bir ödül bu… Gerçekten de gurur duyduğum bir ödül… Ben 1.5 yıldır bulunduğum tesisin genel müdürlüğünü yapıyorum. 2013’ün ikinci yarısının 2012’nin ikinci yarısıyla kıyasladığınız zaman karlılıkta yüzde 131 oranında bir artış yakaladım. Sonrasında 2014’te de aynı hızla devam ettik. Ben bu otele başladıktan sonra bölgeye yaklaşık 2 bin oda da ilave oldu. Bunlar da Anadolu yakasının farklı yerlerine değil, bize yakın yerlere Kozyatağı, Ümraniye, Bostancı gibi lokasyonlara açıldı. 2014 yılında da bir önceki yıla göre yüzde 33 oranında bir karlılık artışı yarattık.”

MİSAFİRİN NE İSTEDİĞİNİ BİLEN KAZANIR

Rakamları iyi analiz ettiğinizde sorunu görebiliyorsunuz. Biz hizmet sektöründeyiz, misafir memnun olacak. Artık herkeste her türlü konfor var. Misafirin ne istediğini bilen, misafire yönelik hizmet verebilen, gecesi gündüzü bunu geliştirme yönelik çalışmalar yapan ekipler başarılı oluyor.

İMPARATORLUK YÖNETİR GİBİ OTEL YÖNETİLMEZ

Misafir bizi bulabilmeli. Tesislerde sürekli göz önünde olabilmeliyiz. Bazı genel müdürler var ofislerinde otururlar. Yukarıdan imparatorluk yönetir gibi oteli yönetirler. Biz böyle değiliz. Ben işçi olduğumu her seferinde dile getiriyorum. Benim de bir bordrom var.

Ekip olmadan Mustafa tek başına hiçbir şeydir. Sabahtan akşama kadar anlatayım, bunu algılayamayan bir ekip başarılı olamaz. Güzel bir ekip oluşturduk tesisimizde… Şu anda ne konuştuğumuzu bilen bir ekiple beraberiz. Başarı da bu şekilde geldi.

Bu ekip, başarı kriterlerini yakaladı, mantığı anladı. Böyle devam ettirebileceğiz diye düşünüyorum.”

HER MİSAFİRE AYRI BİR KALIŞ DENEYİMİ

Yılın oteli seçilen Müdürü Okan Karadağ ise şunları anlattı:

“Bizim işimiz insana ve iletişime dayalı.. Empati yeteneğiniz ne kadar yüksekse ve çözümlere ne kadar iyi yaklaşıyorsanız o kadar başarılı olursunuz. İnsanlara ne kadar ekip olduğunu hissettirdiğiniz andan itibaren başarı elde ediliyor. Burada da bizim yaptığımız şey, misafirlere yönelik verdiğimiz hizmeti  ne kadar kişiselleştirebiliriz? Her misafire ayrı bir kalış deneyimi yaşatmaya çalışıyoruz. Burada oda sayısı 130 ama herkese bir şekilde dokunabiliyoruz.

Ayrıca sosyal medya da çok kuvvetli. Hiçbirşeyi saklayamıyorsunuz. Siz kendinizin reklamını nasıl yaparsanız yapın, sosyal medyada herşey çok açık. İki ödül de bence aynı aslında. Yılın genel müdürü olmakla yılın oteli olmak arasında bir fark göremiyorum. Biri yönetime, diğeri yöneticiye verilmiş. Biz biriz ve iki otelin de ekibi çok iyi kurulmuş. Bundan dolayı gurur duyuyoruz.”

EVE GELEN MİSAFİRE NASIL DAVRANIYORSANIZ, MÜŞTERİYE DE ÖYLE DAVRANIN

En iyi iki ödülün de Türkiye’ye verilmesinin de büyük önem taşıdığına değinen iki genel müdür, bu konudaki görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Misafirperverlik her Türk insanının özünde var. Biz evimize misafir geldiğinde nasıl davranıyorsak, şimdi de öyle davranmaya çalışıyoruz. Evde yapılanı aynen tesislerimizde yapmalıyız. Misafir geldiğinde evi toparlıyorsunuz. Çünkü misafir eve ve ambiyansa bakar, otel müşterileri de tesise bakar. Çaylar hazırlanıyor, yemekler hazırlanıyor. Evde verdiğiniz hizmet mantalitesini, işinize yerleştirin diyoruz ekibimize… Bu kriterleri marka standartlarıyla birleştirip, işimizi yapıyoruz.

EN ÖNEMLİ ÜÇ KRİTER

“Burada üç önemli kriter var. Bir gelen misafiri mutlu ediyorsunuz, iki yatırımcıyı mutlu ediyorsunuz, üç  çalışanınızı mutlu ediyorsunuz. Aslında başarının sırrı bu üç kritertedir. “


Bu Haber 26.04.2015 - 12:28:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.