Ünlü fotoğrafçılar, İstanbul’u görüntüleyecek

Ünlü fotoğrafçılar, İstanbul’u görüntüleyecek
Dünyanın en büyük fotoğraf bankası iStock by Getty Images, İstanbul’da iStockalypse adıyla yaratıcı bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.


24-26 Ekim tarihleri arasındaki etkinlikte iStock’a dünyanın her yerinden fotoğraf veren sanatçılar Taksim’de Peak Hotel’de bir araya gelecek. iStock, yerel fotograf sanatçılarını iStockalypse etkinliğinde uluslarararası ün yapmış fotoğrafçılar arasına katılmaya davet ediyor. Etkinlik kapsamında fotoğraf sanatçıları İstanbul’un modern, yoğun yüzünü yansıtacak, çekimler yapacak ve kentin tanıtımı için de büyük fırsat oluşacak.
 
Dünyanın en büyük ve en ünlü fotoğraf bankası olan Getty Images, İstanbul’un sihrine kapıldı. Çeşitli kaynaklardan derlenmiş telifsiz resim, çizim, medya ve tasarım öğelerinin bulunabildiği bir web kaynağı olan Getty Images iştiraki iStock, yerel fotoğraf sanatçılarını 24-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan iStockalypse etkinliğinde uluslarararası ün yapmış fotoğrafçılar arasına katılmaya davet ediyor.  Beş yıl aradan sonra yeni bir organizasyon için İstanbul’a gelecek olan iStock’un iStockalypse etkinliğine Türkiye’den ve dünyanın her yerinden 100’ün üzerinde fotoğraf sanatçısının katılması bekleniyor. Fotoğrafçılar arasındaki işbirliğine çok önem veren iStock’un bu etkinliğinde katılımcılar, seminer ve workshop’larda stok fotoğrafçılığı hakkında bilgi alabilecek, sanat direktörleri ile çalışabilecek, diğer fotoğrafçılarla tanışabilecek. Portfolyolarının uzmanlar tarafından gözden geçirilme imkanı da sunulurken, katılımcılar ayrıca kapalı alanda sanat direktörlerinin yönlendirmesiyle modelli çekim, tur rehberi eşliğinde çıkılacak İstanbul turunda da modelsiz çekim gerçekleştirecekler. Bu etkinliğe katılanlar kreatif ekiple çalışma, uzman eşliğinde kendi yaratıcı çekimini gerçekleştirebilme ve lisansını alabilecek bir portfolyoya sahip olabilecek. 

iStockalypse etkinliği ile ilgili bir değerlendirme yapan iStock by Getty Images Yaratıcı Planlama Direktörü Rebecca Swift şunları söyledi: “iStockalypse İstanbul etkinliğini gerçekten büyük bir heyecanla bekliyoruz. iStockalypse dünyanın her tarafındaki fotoğrafçıları öğrenmek, bilgilerini paylaşmak ve muazzam yerel içerikler üretmek üzere biraraya getirmenin zaten çok eğlenceli bir yolu. Bunun için, İstanbul'dan daha uygun bir yer bulmanın çok zor olduğunu düşünüyorum! Sanatçıların bu etkinlik sırasında ortaya çıkaracağı fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyor, etkinlikte yerel fotoğraf sanatçılarını da bize katılmaya davet ediyorum.”
 
Büyük tanıtım fırsatı

Etkinliğin pratik bölümünde kapalı alanlarda ve sokaklarda yaya olarak dolaşılarak fotoğraf çekimi yapılacak. iStock’a fotoğraf veren onlarca fotoğrafçı İstanbul dört bir yanında fotoğraf çekecek; Boğaz’a açılarak, Çamlıca’ya çıkarak, Haliç’in havası koklayarak, Beyoğlu’nu turlayarak deklanşörlerinin arkasından İstanbul’u gözleyecek. Bu da kentin tanıtımı için büyük bir fırsat yaratırken, farklı ülkelerden onlarca fotoğraf sanatçısı objektiflerine takılanları dünyaya yansıtacak. 
 
Bölge sanatçılarına davet

iStockalypse 2005 yılının başında bir günden fazla süren resmi bir iStock fotoğraf etkinliği olarak başladı. Katılımcı sanatçılar ve uluslararası iStock topluluğuna üye fotoğrafçılar işbirliği yapmak, bilgi paylaşımında bulunmak ve stok fotoğrafçılığı ticaretinin incelikleri hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere yılda birkaç kez bir araya geldiler. iStock sanatsal fotoğraf çekimleri yapılması amacıyla mekânları, yerli modelleri, giysileri ve moda tasarımcılarını, saç ve makyaj profesyonellerini, sahne malzemelerini, profesyonel ekipmanları dikkatlice planlaması ve seçmesi, rehberlik hizmete vermesi sayesinde katılımcılar için çekim ortamını hazırlıyor. Böylece yeni başlayanlar ve deneyimli profesyoneller, uzmanların rehberliğinde bildiklerini paylaşma ve eski ve yeni arkadaşları ile ‘mükemmel’ resimler yaratma imkânına sahip oluyorlar. iStock Las Vegas’da düzenlenen ilk etkinlikten bu yana Berlin, Seattle, Boston, Ljublijana, Prag, Austin, Barselona, Marsilya, Buenos Aires, Malta, Calgary, İstanbul, Cannes, Tokyo, Londra, Milan, Paris ve Kopenhag şehirlerini ziyaret etti.
iStockalypse Istanbul’da iStock yalnızca tüm katılımcılar için bir bütün olarak model ve lokasyonlu Sanat Yönetimli çekimler hazırlamakla kalmayacak, aynı zamanda seçilen belli sayıdaki katılımcının çekimleri de iStock tarafından mali olarak desteklenecektir. Bu Çekimler özel fotoğrafçıların otantik İstanbul kareleri yakalamakla ilgili fikirlerini iStock ve Getty Images’a sunmaları için fırsat sağlayacak, fikirleri kabul edilen sanatçılar ise mali olarak desteklenecektir.

Katılımcıların koleksiyonu olacak

iStockalypse etkinliği sadece ‘mükemmel yerel resimlerin oluşturulması’değil, sanatçıların gelişmesi, onlara daha fazla deneyim kazanmaları ve eğitilmeleri için araçlar ve uzmanlık kazandırılması amaçlanıyor. Katılımcıların için bilgilerini attırmalarını sağlayan bir dizi seminer ve satışlarını bir adım öteye taşımalarını sağlayan faaliyetlerden oluşan bir ortam hazırlanıyor. Becerilerin geliştirilmesi ve stok fotoğrafçılığının yasal yönleri gibi konulara değinilen seminerlere aynı zamanda sektör trendlerini ve nasıl başarılı bir stok fotoğrafçısı olunabileceği ele alınıyor. Bu alanda uzmanlar konuşmacı olarak davet ediliyor. iStockalypse tamamlandığında, katılımcıların Getty Images’ın sahibi olduğu iStock üzerinden lisans alınabilecek yüksek kalitede resimlerden oluşan bir koleksiyonları olacak, böylece yatırımlarının karşılığını eğitim ve gelir olarak geri alabilecekler.
 
İkinci kez geliyor

iStock, 2009 yılında yine İstanbul’da dünya çapında fotoğraf sanatçılarının katıldığı bir seminer ve ‘Fotoğraf Kutlamaları’ sloganıyla İstanbul’un dört bir yanında fotoğraf çekme etkinliği düzenlemişti. 5 yıl önceki bu etkinliğe dünyanın farklı ülkelerinden 30 sanatçı katılmıştı. ‘Fotoğraf Kutlamaları’nda usta objektifler İstanbul’un editoryal fotoğraflarını çekmişti. 
 


Bu Haber 23.10.2014 - 10:14:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.