Türkiye'nin en yaşlı otelleri İstanbul, en genç otelleri Antalya'da

Türkiye'nin en yaşlı otelleri İstanbul, en genç otelleri Antalya'da
Resort Turizm Kongresi öncesi AKTOB tarafından yayınlanan rapora göre, Türkiye'de konaklama tesislerinin en gençleri Antalya, en yaşlıları ise İstanbul'da yer alıyor.



10 yaşın üzerindeki tesisler itibariyle Türkiye’nin şu andaki durumunun rakip ülkelere göre daha avantajlı olduğu beliitilen raporda, turizmde Türkiye’nin en güçlü rakibi konumunda olan İspanya’da 10’yaşın altındaki tesislerdeki yatakların toplam içindeki oranı yüzde 41 iken bu oranın Türkiye’de yüzde 44 olduğu belirtiliyor.

Bazı ülkelerde 10 yaşın altındaki otellerin toplam içindeki payı

Türkiye

44

İspanya

41

Çek Cumh

21

Portekiz

21

Portekiz

21

İtalya

19

Yunanistan

18

Almanya

8

İngiltere

7

Kıyı bölgelerinde otellerin 10-12, şehirde 15-20, Türkiye ortalaması olarak 12 yılda bir yenilenmesi gerekiyor.  Buna göre kıyı bölgelerindeki tesislerin yüzde 65’inde değişik birimlerde farklı düzeylerde yenileme gerekiyor.
Bakım onarım yatırımları otellerin bütçelerinde önemli bir yer tutuyor. Bu aynı zamanda bankalara önemli bir kredi kullandırma alanı açıyor.

Türkiye’ye rakipleri karşısında önemli avantaj sağlayan genç tesislere sahip olma avantajını sürdürebilmesi için yenileme yatırımlarının hızlandırılması gerekiyor.

Denizbank’ın ana sponsor olduğu kongre için, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)’un hazırladığı “Geleceğin Turizmi Turizmin Geleceği” başlıklı raporda, Türkiye’nin turizmde geleceğe hazırlık sürecinde öncelikli konunun yenileme yatırımları olduğu belirtiliyor.

YYENİLEME İÇİN 11 MİLYARLIK FİNANSMAN

Raporda turizm sektörünün konaklama yatırımlarının Türk kurumsal finansman pazarında oluşturduğu rakam yaklaşık 11 milyar TL olduğu, altyapı yatırımları ve satın almalarla birlikte Türk turizm sektörü 20 milyar TL’lik bir kredi hacmi yarattığı belirtiliyor.


 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)’un hazırladığı “Geleceğin Turizmi Turizmin Geleceği” başlıklı raporda, Türkiye’nin turizmde geleceğe hazırlık sürecinde öncelikli konunun yenileme yatırımları olduğu belirtiliyor.
Denizbank’ın ana sponsor olduğu kongre için hazırlanan raporda otellerin yenileme yatırımı yapması rekabetin yalnız fiyat olarak değil, kalite ile yürütülmesi açısından da önemli olduğuna dikkat çekilerek konunun müşterilerin odalarındaki değerlendirme formuna yazdıkları notlara kadar yansımaya başladığı belirtiliyor.

RAKİP ÜLKELERDE YENİLEME ÇALIŞMALARIı

Raporda Başta İspanya olmak üzere Akdeniz ülkeleri kızışan rekabette güçlerini koruyabilmek için otel yenilemelerine odaklandığına işaret edilerek . İspanya’da kamu yerel yönetimlerin sağladığı destekle yenilemelerin zorunlu hale getirildiği, Yunanistan’ın iki yıldır bu konuda ciddi atılım yaptığı, Mısır’ın da otel yenileme yatırımında atağa geçtiği belirtiliyor.

EN GENÇ OTELLER ANTALYA, EN YAŞLI OTELLER İSTANBUL'DA

Kültür ve turizm bakanlığından belgeli otellerin işletmeye giriş tarihlerine göre sıralamasında en genç tesislerin bölge olarak Akdeniz, şehir olarak Antalya’da, en yaşlı otellerin de bölge dolarak Marmara şehir olarak İstanbul’da bulunduğu görülüyor.

Denizbank’ın ana sponsor olduğu kongre için Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)’un hazırladığı “Geleceğin Turizmi Turizmin Geleceği” başlıklı raporda, Türkiye’nin turizmde geleceğe hazırlık sürecinde öncelikli konunun yenileme yatırımları olduğu belirtilerek yenilenmesi gereken otellerin bölgelere göre dağılımı veriliyor.

Bakanlık verileri baz alınarak hazırlanan raporda;  Türkiye’de 10 yaş altında olan tesislerin toplama oranında Akdeniz yüzde 63 ile ilk sırada Akdeniz Bölgesi bulunuyor.  Aynı verilere göre 10 yaş altında olan otellerin toplam içindeki oranı en düşük bölge ise yüzde 33 ile Marmara. Genç tesislerin toplam içindeki oranının illere göre dağılımında da Antalya ilk sırada İstanbul son da yer alıyor. Bu arada İstanbul’un Anadolu yakasının genç otellere sahiplik bakımından önde olduğu belirtiliyor.



Bu Haber 20.11.2014 - 16:42:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.