Tur operatörleri Rus ailelere Türkiye’deki hangi otelleri öneriyor?

Tur operatörleri Rus ailelere Türkiye’deki hangi otelleri öneriyor?
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir yazı ile, çocuklu Rus ailelere dönük destinasyon ve otel tavsiyelerini paylaştı. Yazıda, Türkiye’ye operasyon yapan tur operatörlerinin önerilerine yer verildi...


 
TurizmGüncel – Dış haberler
 
1-6 yaş arası çocuk sahibi ailelerin tatil tercihlerini kolaylaştırmak için mini-rehber oluşturan ATOR, bu amaçla önce gelen tur operatörlerinin fikirlerini alarak bir liste oluşturdu. ATOR’un sitesinde belirtildiğine göre, oteller belirlenirken en önemli kriterlerden birisi otel bünyesinde su kaydığı ve/veya su parkının yer alması oldu. Otelin havalimanına yakınlığı, bünyesinde geniş aile odası bulundurması, Rusça animasyon ve aktivite, çocuk menüsü, bakıcı, eczane, doktor ve benzeri imkanlar da otellerde aranan diğer özelliklerden oldu. 
 
HANGİ DESTİNASYONLARI TERCİH EDİYORLAR?
 
Tur operatörlerinin paylaştığı verilere göre, Rus ailelerin Türkiye’de en çok tercih ettiği destinasyonların başında Belek, Alanya, Side, Fethiye, Bodrum ve Kemer geliyor. Bu destinasyonlarda bulunan otellerin büyük kısmı hem çocuklara hem de ailelere ‘mükemmel’ tatili sunacak pek çok imkanı bünyesinde barındırıyor. 
 
BELEK
 
Tur operatörlerine göre, Belek, havalimanına olan yakınlığı sayesinde çocuklu aileler için ekstra önemli olan ulaşım avantajını da elinde barındırıyor.
 
TUI Rusya’nın Belek’teki konaklama önerisi bünyesinde 2 çocuk havuzu, çocuk kulübü ve Rusça animasyon bulunan Magic Life Waterworld 5* olurken, Diğer tur operatörlerinin Rus ailelere Belek’teki otel önerileri şu şekilde:

Magic Life Waterworld  

Coral Travel:
 
Xanadu Resort Hotel 5* 
Gloria Golf Resort 5 Deluxe * 
Papillon Ayscha Hotel 5 * 
Papillon Zeugna Relaxury 5 * 
Papillon Belvil Hotel 5 * 
Regnum Carya Golf & Spa Resort 5 * 
Sirene Belek Hotel 5 * 
Titanic Deluxe Belek 5 * 

Xanadu Resort Hotel 

Anex Tour:
 
Selectum Luxury Resort Belek 5 * 
Selectum Luxury Resort Belek 5 *
Belek Beach Resort Hotel 5 * 

Belek Beach Resort Hotel 

Biblio Globus:
 
Maxx Royal Belek Golf Resort 5 *
Güral Premier Belek 5 * 
Crystal Hotels (5 * ve 5 * Deluxe)

Crystal Tat Beach Golf & Resort

SİDE
 
Operatörlere göre, Side’de bulunan pek çok aile oteli de oldukça iyi bir fiyat/kalite oranına sahip. Belek’te olduğu gibi Side’de oldukça yüksek olan su sıcaklığı buranın da çocuklu aileler tarafından sıkça tercih edilmesini sağlıyor. 
 
Tur operatörlerinin Side’deki otel önerileri:
 
Biblio Globus:
 
Barut B Suites 5 * 

Barut B Suites 

TUI Rusya:
 
Hotel Pegasos World 5 * 
Club Calimera Serra Palace 5 *
 
Coral Travel:
 
Otium Eco Club Side 5 * 
Bed and lue a Waters Club 5 * 
H Otium Otel Seven Seas 5 * 
Club Felicia Village 5 * 
Eftalia Aqua Resort 5 * 
Eftalia Ocean 5 * 

Otium Eco Club Side 

ANTALYA
 
Tur operatörleri, ATOR tarafından yayımlanan yazıda ‘Türkiye’nin Ruslar tarafından en çok tercih edilen ve tavsiyeye ihtiyaç duyulmayan destinasyonu’ olarak tanımlanan Antalya’da bulunan neredeyse tüm 5 yıldızlı oteller ile ‘güzel’ 4 yıldızlı otellerin çoğunda çocuklara uygun havuzlar, su parkları ve oyun alanlarını bulunduğunu ifade ediyor. Coral Travel’ın Antalya’daki önerisi ise Titanic Beach Lara Hotel 5 * oluyor.

Titanic Beach Lara Hotel 

ALANYA
 
TUI Rusya yetkilileri, Alanya’nın Antalya Havalimanı’ndan uzak olmasına rağmen uygun fiyatları ile çocuklu aileler için oldukça cazip olduğunu ifade ediyor. İncekum’u özellikle tavsiye eden TUI yetkilileri, durgun deniz ve kumlu sahillerin çocuklu ailelerin deniz keyfini rahatlıkla yaşamalarına imkan tanıyacağını düşünüyor. 
 
TUI yetkililerinin Alanya’daki otel tavsiyesi ise Pegasos Planet 5* oluyor. 

Pegasos Planet 

FETHİYE
 
Tur operatörleri, Rusya’da Belek, Alanya ya da Kemer kadar tanıtılmasa da, Fethiye’nin Ege kıyılarını görmek isteyen çocuklu Rus aileler için mükemmel tercih olacağını düşünüyor. Kentin, Dalaman Havalimanı’na kolay ulaşımı, ılıman iklimi ve kumlu sahilleri ile çocuklar için rahat bir tatil imkanı sunduğunu belirten operatörler, otellerinde su parkı bulunmayan tatilcilerin kentte bulunan Sultan Aqua City’i ziyaret edebileceğini belirtiyor. 
 
Coral Travel’ın Fethiye’deki otel önerisi ise Liberty Hotels Likia 5 * ve Tuana Club Fethiye 5 * oluyor. 

Liberty Hotels Likia

BODRUM
 
Yazıda Avrupalı ve yerli turistlerin popüler destinasyonu olarak nitelenen Bodrum, 'İklim olarak çocuklar için Antalya’dan daha uygun bir destinasyon’ olarak nitelendiriliyor.  
 
Coral Travel’ın Bodrum’daki otel önerileri ise Vogue Hotel Bodrum 5 *, Bodrum Holiday Resort & Spa 5 * ve Bodrum Park Resort 5 * oluyor. 


Vogue Hotel Bodrum
 
KEMER
 
Antalya’nın en yeşil kenti olarak nitelenen Kemer’in plajlarının çakıl taşlı olmasının çocuklu aileler için sorun teşkil edebileceğini belirten operatörler, ancak bazı otellerin kendi plajlarında bu sorunu çözdüğünü ifade ediyor.
 
Operatörlerin Kemer’deki otel önerileri ise şu şekilde:
 
TUI Rusya: 
 
TUI Fun & Sun Club Saphire 5 *
 
Coral Travel:
 
Champion Holiday Village 5 * 
Otium Hotel Life 5 *
Sherwood Club Kemer 5 * 
Ulusoy Kemer Holiday Club 5 * 


Ulusoy Kemer Holiday Club
 
Kemer’de neredeyse tüm otellerde Rusça konuşan personel olduğunu, bu durumun da yanlış anlaşılmaların sayısını azalttığını ve misafirperverliği arttırdığını belirten Biblio Globus yetkililerinin önerisi ise Ghazal Resort Thalasso 5 * oluyor.
 
MARMARİS
 
Yazıda, çoğunlukla gençler tarafından tercih edilen Marmaris’in de çocuklu aileler tarafından tercih edilebilecek bir destinasyon olduğu belirtilirken; TUI’nin Marmaris’teki önerisi TUI Fun & Sun Club Marmaris Deluxe 5*, Coral Travel’ın önerisi ise Hotel Grand Yazıcı Club Turban 5 * oldu. 

TUI Fun & Sun Club Marmaris Deluxe


Bu Haber 25.03.2017 - 19:16:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.