Tez Tour: Türk otelciler yüzde 20 fiyat indirimine gitti

Tez Tour: Türk otelciler yüzde 20 fiyat indirimine gitti
Tez Tour Yönetim Kurulu Üyesi Alexander Burtin, Rusya'da yaşanan devalüasyon ve alım gücünün düşmesinden dolayı Türk ve Mısırlı otelcilerin Rus tur operatörlerine yüzde 20 indirim sağladığını açıkladı.


TürkRus.com'un İzvestiya gazetesinden aktardığı habere göre, tarihin en sert devalüasyonunu yaşayan Rusya'ya yönelik olarak Türk ve Mısırlı otelcilerden önemli bir hamle geldi. Her iki ülke otelcilerinin de Rus tur operatörlerine yüzde 20 dolayında indirim sağladığı belirtilen haberde, Tez Tour Yönetim Kurulu Üyesi Alexander Burtin'in değerlendirmelerine de yer verildi. Gazeteye konuşan Tez Tour yöneticisi Aleksandr Burtin, “Yüzde 20’lik indirim dolar bazında Türkiye turlarında 160-170, Mısır turlarında 120-130 dolar tasarruf sağlar. Bugün otelcilerin ve hava yolu şirketlerinin Rusya için ciddi indirimlere gittikleri doğru. Ortalama indirim yüzde 20 civarında” dedi.

Öte yandan, Rusya Turizm Endüstisi Birliği Başkanı İrina Turina, rubledeki değer kaybı nedeniyle Rusya’daki tur operatörlerinin satışlarının ortalama yüzde 50 düştüğünü açıkladı.

Türkiye ve Mısır’da Rusyalı turistler arasında popüler olan otellere turist akışının ocak ayında yüzde 15-20 azalmasının beklendiği belirtilen haberde, “Türk ve Mısırlı oteller, Rusyalı tur operatörlerine yüzde 20’ye varan oranlarda indirim teklif etti” denildi.
 



Bu Haber 20.12.2014 - 11:05:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • mustafa 21.12.2014 - 11:37

    dlce vita kristallere satılmış. tez tur önce borçlarını ödesin ondan sonra buralarda yazıları çıksın lütfen.

  • meraklı 20.12.2014 - 12:10

    Tez tour Antalya incomingi Crystal gurubuna vermiş diye konuşuluyor,doğru mu acaba?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.