'Son dakikacı Türkler fırsatları kaçırıyor'

'Son dakikacı Türkler fırsatları kaçırıyor'
Seyahat arama motoru Skyscanner, ucuz bilet bulma yöntemleriyle ilgili bir çalışma hazırladı. Araştırma hakkında bilgi veren şirketin Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, özellikle seyahat kararını son dakikada veren ve bu yüzden ‘son dakikacı' olarak adlandırılan Türkiye gibi ülkelerde, çoğu zaman erken rezervasyon ve hava yollarının sunduğu fırsatların kaçabildiğini dile getiriyor. Ancak Özkök, her şeye rağmen bu fırsatlardan haberdar olmanın ve en uygun şekilde uçabilmenin ise mümkün olduğunu ifade ediyor.


Yaz tatili geldi ve uçakla seyahat sayısı arttı. Ancak bu artışın sebebi kesinlikle ucuz bilet satışından kaynaklanmıyor. Aksine fiyatlar özellikle bazı güzergahlarda hafta sonu en yüksek değere ulaşıyor. Hatta uçaklarda tavan fiyattan bile yer bulabilmek imkansız hale geliyor. Ucuz bilet için erken rezervasyonun en etkin yöntem olduğunu dile getiren araştırmacılar ise özellikle yaz dönemi için yirmi hafta öncesinden bilet arayışına girilmesi ve fırsatların değerlendirilmesi konusunda uyarıyor.

FIRSATLARI KAÇIRIYORUZ

Bağımsız ve ücretsiz uçuş arama hizmetinin yanı sıra anında otel ve araba kiralama sonuçlarını karşılaştıran dünyanın önde gelen seyahat arama motoru Skyscanner, ucuz bilet bulma yöntemleriyle ilgili bir çalışma hazırladı.

FİYATLARI KARŞILAŞTIRIN

Skyscanner'ın sunduğu ‘Fiyat Alarmı' özelliği ile seyahat edilecek destinasyon ve tarih için uyarı sistemi kuruluyor. Böylece takip edilen uçak bileti ile ilgili fiyat değişikliklerinden anında haberdar olabiliyorsunuz. Bunun yanında hava yolu şirketlerinin Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarını takip ederek, indirimli uçuş fırsatlarından anında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca, hava yolu şirketlerine üyelik programlarına katılarak, sadece üyelere özel indirimlerden yararlanabilirsiniz. Hava yolu şirketlerinin ya da arama motorlarının e-bültenlerine kayıt olarak, sunulan son dakika fırsatlarından haberdar olabilir, uçak bileti fiyatlarını da karşılaştırabilirsiniz.

ESNEK DAVRANIN

Uçuş saati konusunda esnek davranarak da uygun fiyat seçenekleri ile seyahat edebilirsiniz. Hava yollarının daha az tercih edilen uçuş saatleri genellikle daha uygun fiyatlıdır. Bu yüzden uçuş saatleri dışında, gideceğiniz havaalanı destinasyonu konusunda da esnek şekilde tasarruf edebilirsiniz. Birden fazla hava yoluna sahip şehirlerin daha az tercih edilen havalananlarına düzenlenen uçuşlar, genellikle yoğun havaalanlarına göre daha ucuzdur. Ayrıca şirketin, ‘her yere' arama seçeneği de spontan davranmayı seven seyahat severler için ucuza seyahat edebilme imkanı sunuyor. Bulunduğunuz yerden seyahat etmek istediğiniz tarihleri seçerek bu tarih için en uygun destinasyonları kolayca bulabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, ‘Yakındaki Havaalanlarını Ekle' seçeneği ile arama yaparken istediğiniz destinasyona en yakın ve en uygun fiyata uçabileceğiniz havaalanlarını da keşfedebiliyorsunuz. Ancak bazı hava yolu şirketleri uçak biletinin üzerine ek bavul ve yemek ücreti gibi eklemelerle uçak bileti fiyatlarını artırabiliyor. Son anda talep edilebilecek bu ücretlere de dikkat ederek tasarruf edebilirsiniz.

ERKEN REZERVASYON YAPTIRIN

Ucuz bilet satın almak için en etkin yol ise kuşkusuz erken rezervasyon yaptırmak. Şirketin, ‘Rezervasyon İçin En Uygun Zaman' raporuna göre, en uygun uçak biletlerini yakalamak için 20 hafta öncesinden aramalara başlanması gerekiyor. Genel olarak en uygun uçak biletlerini yakalamak için haftalar öncesinden harekete geçmek gerekse de, geç kalınması halinde diğer yöntemleri uygulayarak ucuz bilet satın alma fırsatının yakalanabileceğini de aklınızdan çıkarmayın.

ABD VE AVRUPA'YI TERCİH EDİYORUZ

Skyscanner'ın 2013, 2014 ve 2015'in yaz aylarında gerçekleştirdiği seyahat aramalarına ilişkin analizine göre Türk seyahat severler, ABD ve Avrupa ülkelerini tercih ediyor. En çok Almanya seyahati gerçekleştiren Türk tatilciler, yaz döneminde sırasıyla İngiltere, ABD, İtalya ve İspanya seyahatine çıkıyor.

Araştırmaya göre, 28 Eylül haftası ile Kurban Bayramı'na denk gelen 21 Eylül haftasının ekonomik fiyatlarla uçmak için ideal bir zaman olduğuna işaret ediyor. Türkiye'den Almanya'ya en uygun uçak biletinin ise 28 Eylül haftasında bulunabildiği görülüyor. Bu hafta için seyahat etmek isteyen seyahat severler, uçak biletlerini ortalama 268 eurodan başlayan fiyatlarla alabiliyor. İngiltere'ye en uygun uçak bileti 28 Eylül haftasında ortalama 297 eurodan, ABD seyahati yine 28 Eylül haftasında ortalama 731 eurodan, İtalya seyahati 10 Ağustos haftasında ortalama 263 eurodan ve İspanya seyahati de 21 Eylül haftasında ortalama 307 eurodan başlayan fiyatlarla en uygun şekilde gerçekleştirilebiliyor.

BAYRAM UÇUŞLARI 132 EURODAN BAŞLIYOR!

Kurban Bayramı tatili için yurt dışı uçuşlarına bakıldığında ise, en uygun alternatif Almanya'nın Berlin kenti gözüküyor. Berlin'i de sırasıyla Amsterdam, Londra, Roma ve Barcelona takip ediyor. 7 Temmuz itibarıyla gerçekleştirilen aramalarda, Avrupa kentlerine 20 Eylül-25 Eylül arasında yapılacak seyahatlerin en az 132 eurodan başlayan fiyatlarla gerçekleştirilebileceğini gösteriyor. (Mustafa Gün-Zaman)


Bu Haber 03.08.2015 - 09:46:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.