Rosturizm: Çinliler, Rus turizm endüstrisine yatırım yapmaya hazır

Rosturizm: Çinliler, Rus turizm endüstrisine yatırım yapmaya hazır
Çin'den Rusya'ya gelen turist sayısını artırmak, Rusya'nın Çin'den gelecek olan turistlere odaklı turizm ve ulaşım altyapısını geliştirmek amacıyla Pekin'de Federal Turizm Ajansı'nın da desteğiyle Rusya'nın St. Peter Line şirketi ile Çin'in "Maorui" yatırım fonu arasında memorandum imzalandı.


Memorandumun yerli turizm endüstrisine yapılacak  en büyük yatırıma ön ayak olacağını belirten Rosturizm Başkan Yardımcısı Sergey Korneev,"Önemli olan bugün en çok turistin geldiği Çin'den yatırımların yapılmasıdır. Amacımız  turist kalitesini artırmak ve Çin'den ödeme gücü daha iyi olan yani paralı turistleri ülkemize çekmektir" dedi.

HEDEF YÜZ BİNLER

Asyalı turistlere sunulan paket ürünlerle Çin'den gelen turist sayısını yüz binlere ulaştırmayı hedeflediklerini kaydeden St. Peter Line Genel Müdürü Sergey Kotenev, 2014'te şirkete ait gemilerle Rusya'ya getirilen turist sayısının 2013'e göre yüzde 300 oranında arttığını belirtti.

Rosturizm tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Rusya ile Çin arasında turizm alanında yapılacak işbirliğinin  Pekin'de 12 Ekim tarihinde 'VisitRussia/Rusya'da dinlenme zamanı', Rusya Ulusal Turizm Ofisinin açılışından sonra ivme kazanacak" denildi. (Gazetem.ru)



Bu Haber 04.09.2015 - 09:23:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.