Ramazan Akpınar; Rusya pazarında ayaklarımız yere basmalı

Ramazan Akpınar; Rusya pazarında ayaklarımız yere basmalı
Rusya pazarındaki en büyük tur operatörlerinden biri olan Pegas'ın ortaklarından Ramazan Akpınar, 2014 yılındaki öngörülerini TurizmGüncel ile paylaştı.


Eda Özsoy – TurizmGüncel
 
2014 yılının zor bir sezon olacağını dile getiren Ramazan Akpınar’ın açıklamalarını sizlerle paylaşıyoruz;
 
Rus pazarına genel olarak bakıldığında bu yıl iki etken var. Birincisi ülkedeki politik olaylar ve Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmeler. Bu nedenle hedeflerimizi açıklarken temkinli davranıyoruz. Amacımız, geçen yılki rakamlarımızı korumak. Geçen yıl Ukrayna ve Rusya sayımız 1 milyon 200 bindi. Bu yıl her iki durumda da sapmalar olmazsa, sezon ya kafa kafaya gider ya da eksi 10 ile 15 oranında azalma yaşanır.
 
2014 ZOR BİR YIL OLACAK
 
Şu anda amacımız bu rakama ulaşmak ama şimdilik çok kolay değilmiş gibi görünüyor. Genel anlamda 2014 yılı zor bir yıl olacak. Zaten zor başladı, zor devam ediyor. İkinci yarıdan sonra ise bakacağız duruma. Rusya düzelebilir ya da sabit olabilir. Türkiye’deki gelişmeleri de bekliyoruz. Eskisi gibi Rus tüketicisi vurdum duymaz değil, daha duyarlaştı.
 
AYAKLARIMIZ YERE BASSIN
 
Bu nedenle otelciler, son dakikaya kalmazlarsa iyi olur. Türkiye’de de kurlar değişti, costlar düştü. Ona göre daha dengeli davranabilinirse iyi olur. Akıllı olan her şeyi görüyor, ayakları yere basmamız, gerçekleri görmemiz gerekiyor. Gerçekleri gördüğümüz sürece, minimum zararla çıkarız. Görmediğimiz hayallerle yaşadığımız sürece zor olur.
 
UKRAYNA GİDEBİLDİĞİ KADAR GİDECEK
 
Ukrayna pazarına gelince; genel anlamda diyecek bir şey yok. Orada politika var. Bir yorum yapamayız. Bizim orada şirketimiz var, bunu ayakta tutmak istiyoruz. Bunun için sonuna kadar çalışacağız. Gidebildiği kadar gidecek. 
 


Bu Haber 28.03.2014 - 12:42:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.