Önde gelen 3 turizm kentinin ziyaretçi sayısında dramatik düşüş

Önde gelen 3 turizm kentinin ziyaretçi sayısında dramatik düşüş
Ege Bölgesi'nin 3 turizm destinasyonu İzmir, Muğla ve Aydın'a gelen ziyaretçi sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 30 oranında düştü.



Ege bölgesindeki turizm destinasyonlarının ziyaretçi kaybı 2017 yılının ilk çeyreğinde de devam etti. TurizmDataBank tarafından açıklanan verilere göre, ocak, şubat, mart aylarını kapsayan 3 aylık dönemde Aydın, İzmir ve Muğla'ya gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 30 oranında düşerek 105 binden 72 bine geriledi.

EN BÜYÜK KAYIP MUĞLA'DA

İstatistiklere göre ilk çeyrekte en çok ziyaretçi kaybeden Ege kenti yüzde 52.8 ile Muğla olurken, geçen yılın aynı döneminde 25 bin olan ilk çeyrek yabancı ziyaretçi sayısı bu çeyrekte 11 bine düştü.

Üç aylık dönemde Muğla en büyük kayıpları; İngiltere, Yunanistan, Almanya, Hollanda ve İskandinavya’da yaşadı. Diğer yandan Muğla; İsrail, Fransa, Belçika, İran, Kanada, Rusya, Ukrayna ve ABD pazarlarında gelişme yaşadı.

KRUVAZİYER DURUNCA İZMİR VE KUŞADASI DA DURDU

Yılın 3 aylık döneminde yüzde 20 daralan İzmir turizmi de 72 binden 57 bine inerken; İngiltere, Fransa, Belçika, ABD, Bulgaristan, İtalya, Ukrayna ve Rusya pazarlarında gelişme yaşadı.

Yılın 3 aylık döneminde ülkemizin en büyük kruvaziyer turisti çeken limanı Kuşadası’na gelen yabancı ziyaretçi sayısı ise yüzde 55 gerileme ile 7 binden 3 bin sınırına doğru indi.





Bu Haber 10.04.2017 - 15:49:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.