Mart ayında Rusya'da lider ülke Türkiye, lider tur operatörü Anex

Mart ayında Rusya'da lider ülke Türkiye, lider tur operatörü Anex
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Direktörü Maya Lomidze, son haftalarda rublenin değer kazanmasıyla birlikte dış turizme talebin artmaya başladığını söyledi. Öte taraftan, ATOR'un yayınladığı verilere göre, mart ayında Rusya'da en çok aranan destinasyon Türkiye, en çok aranan tur operatörü ise Anex oldu.


Rus haber ajansı Ria Novosti'ye konuşan Maya Lomidze, "Dış turizm sektöründe yaşanan ciddi düşüş, rublenin güçlenmesiyle birlikte yavaş yavaş düzelmeye başladı, bununla birlikte biz de satış hacminde artış gözlemlemeye başladık. İnsanlar Mayıs ayındaki tatil ve Haziran ayı için aktif olarak tur satın alıyorlar" ifadelerini kullandı.

Gazetem.ru'da yer alan habere göre Lomidze, analistlerin Avrupa turlarına taleplerin ilk tahminleri aşacağını düşündüklerini belirterek, düşüşün beklenenin altında olacağını ifade etti.
 
Plaj tatili için en çok talebi Yunanistan, İspanya, Bulgaristan ve İtalya'nın gördüğünü, fakat bu ülkelerin satışlarda Mısır ve Türkiye'yi yakalayamayacaklarını vurgulayan ATOR Başkanı şu şekilde devam etti:

TÜRKİYE'DE EN FAZLA YÜZDE 10 DÜŞÜŞ OLUR

"Türkiye ve Mısır krizden en az etkilenen iki ülke. Türkiye'yi ele alacak olursak, bu popüler ülkede en fazla %10'luk düşüş yaşanır, fakat bunu söylemek için henüz çok erken. Çünkü Türkiye'de deniz henüz soğuk olduğu için Mayıs tatilinde bu ülkeye talep olmuyor. Mısır ise 2014 seviyesinde devam ediyor. İnsanlar iki hafta önceden turları satın alıyorlar.

Ruble değer kaybetmezse, yurtdışı tur satışları olumlu olacaktır. Fakat geçen seneki rakamlara ulaşamayacağımızdan eminiz."

Peki mart ayında Rusya'da talep nasıl seyretti?

LİDER TÜRKİYE

Acente ve bireysel kullanıcı platformu sletat.ru'nun verilerine göre, mart ayında Rusya'da yaz sezonuna dönük rezervasyonlarda artış kaydedildi. ATOR Analitik Servisi'nin verilerine göre, 2015 yılının ilk çeyreğindeki toplam aramaların yüzde 31.3'ü Türkiye aramalarından oluştu. Bu oran, geçen yılkinin yüzde 5.5 üzerinde.

MISIR YÜKSELİŞTE

Mart ayında Rusya'da en fazla arama yapılan ikinci destinasyon ise Mısır oldu. Toplam aramaların yüzde 21'i Mısır aramalarından oluşurken, oran geçen senenin yüzde 8.2 üzerinde gerçekleşti.

Verilere göre mart ayında en çok aranan diğer bir destinasyon ise sürpriz bir şekilde İspanya oldu. İspanya için yapılan aramaların geçen yıla kıyasla 3.2 kat arttığı belirtiliyor.

BEŞ ÜLKENİN PAYI YÜZDE 72


Mart ayında yapılan tatil aramalarının yüzde 72'si Türkiye, Mısır, Tayland, İspanya ve Yunanistan olmak üzere 5 ülkeye yapıldı. Sadece Türkiye ve Mısır aramaları, toplam aramaların yüzde 52'sini oluştururken, bu iki ülkenin geçen yılki aramalardaki payı yüzde 38'di.

MART AYININ LİDERİ ANEX


Slatet.ru'nn verilerine göre, mart ayında Rusya'da en çok aranan tur operatörü yüzde 14.3 ile Anex Tour oldu. Onu, yüzde 10.1 ile Pegas Touristik, yüzde 9.2 ile Sunmar, yüzde 8.3 ile Coral Travel, yüzde 4.4 ile Tez Tour, yüzde 3.8 ile Biblio Globus takip etti.
 



Bu Haber 14.04.2015 - 10:42:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turist 20.04.2015 - 07:38

    toplam 51.1 etti yanlış hesaplamadıysam:) geriye kalanlar ne aramış :) :) :)

  • Tamer 18.04.2015 - 05:45

    Sunmar arti Coral OTI 17,5 birinci olmuyor mu?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.