Kempinski, Afrika'da bir otelin işletmesini aldı

Kempinski, Afrika'da bir otelin işletmesini aldı
Kempinski Otelleri Ruanda’nın başkenti Kigali’deki meşhur Hôtel Des Milles Collines’in yönetimini ay başında resmi olarak devraldı. Hôtel Des Milles Collines by Kempinski, Afrika’da gelecek altı ay içinde açılışı planlanan diğer üç otelle birlikte Avrupalı lüks otel grubunun kıtada faaliyet gösteren dokuzuncu oteli olacak.


1973’te açılan otel, otuz yıl sonra “Otel Ruanda” filminde, 1994’teki Ruanda soykırımı sırasında sığınak olarak yer almasıyla ün yaptı. Otel şu anda Kempinski ağının bir parçası olup rezervasyonlar online olarak Kempinski.com’dan alınabiliyor. Odalar ve restoranlar Kempinksi standartlarına uygun, özgün hizmetler sunacak şekilde önümüzdeki on sekiz aylık bir dönemde esaslı bir renovasyondan geçecek.

Kigali’nin merkezinde bir tepenin üzerinde konumlanmış otel 112 oda ve suit, toplantı ve  300 kişilik geniş konferans salonunun da dahil olduğu  konferans salonları, açık yüzme havuzu, rekreasyon alanı ve yedi mağazadan oluşmakta.

Otelin adı, Ruanda’nın otelden görünen yemyeşil dağlık mazarasına istinaden “bin tepeli otel” anlamına gelmekte. İş merkezinin kalbinde konumlanmış ve Kigali Uluslararası Hava alanına arabayla 15 dakika mesafede bulunan Hôtel Des Mille Collines by Kempinski; inşa aşamasında olan Kigali Kongre Merkezi, Kigali Soykırım Anma Merkezi ve ünlü Inema Sanat Merkezi’ne kolaylıkla ulaşılabilir konumda. Otel, beklenmedik bir şekilde büyüyen kente hem iş amaçlı hem de ünlü gorilla gözlem yolculuklarının öncesi veya sonrasında gelenler için ideal. Dünyanın sağ kalan dağ gorillalarının üçte birine ev sahipliği yapan Ruanda, turistlere, otelden sadece iki buçuk saatlik sürüş mesafesinde bulunan Volcanoes Ulusal Parkı’nın süslü yamaçlarında bulunan dağ gorillalarını doğal ortamlarında gözlemleme imkanı sunuyor. “Üç Büyükler”i ve yaban hayatın çeşitliliği ile bilinen Akagera Ulusal Parkı; yoğun yağmur ormanı, 13 farklı çeşit maymun ve 200’den fazla değişik ağaç türüyle  Nyungwe Ulusal Parkı; Afrika Büyük Göller’den ve dünyanın en derin 20 gölünden biri olan Kivu Gölü, otelden bir kaç saatlik sürüş mesafesinde.


Genel Müdür Christoph Strahm, Hôtel des Milles Collines by Kempinski’nin açılışına dair; “Ruanda’da olmanın şimdi tam zamanı. Ruanda’nın 40 yıl önce açılan ilk büyük oteli olan Hôtel Des Mille Collines ile Avrupa’nın en köklü lüks otel grubu Kempinski’nin muhteşem birlikteliğine tanıklık ediyoruz. Kigali harikulade bir şehir. İnsanlar sıcakkanlı ve cömert ve biz şimdiden, Hôtel des Milles Collines by Kempinski’nin özgün karakterini ortaya çıkaracak harika bir ekibe sahibiz. Bu şehre Kempinski’nin özgün servisini getirmekten ve  Kigali’de konuk ağırlama sektörünün rönesansına öncü olmaktan çok heyecanlıyız" dedi.

Kempinski otelleri hali hazırda 30 ülkede 72 oteli işletmekle birlikte dünya çapında 40’tan fazla yapım aşamasında oteli vardır.

 


Bu Haber 17.07.2014 - 13:51:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.