İzmir'de dev projenin yanındaki araziye 10 katlı otel ve rezidans izni

İzmir'de dev projenin yanındaki araziye 10 katlı otel ve rezidans izni
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli alan olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilen İzmir Üçkuyular'daki Balçova Vergi Dairesi'nin yerine, 10 katlı otel ve rezidans izni verdi.


İzmir Üçkuyular'da hayata geçirilen İstinye Park projesinin hemen yanındaki Balçova Vergi Dairesi, riskli alan olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilmişti. İstinye Park gibi büyük bir projesi ile çok değerli bir alana dönüşmesi beklenen arazi için yapılan imar planı değişikliği kafalarda soru işaretş oluşturdu.

Ege Postası’ndan Erman Şentürk’ün haberine göre, halen Balçova Vergi Dairesi'nin bulunduğu araziyi “resmi tesis alanı” olmaktan çıkaran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bin 658 metrekarelik alanı ticaret ve turizm faaliyetlerine açtı.

BAKANLIKTAN ÖZEL PLAN DEĞİŞİKLİĞİ

Belediyenin imar planı yapma yetkisini bir kez daha bypass eden Bakanlık, milyarlarca liralık değere sahip arazinin binlik ve beş binlik imar planlarında önemli bir değişiklik yaptı. Halen Balçova Vergi Dairesi'nin bulunduğu araziyi, “resmi tesis alanı” olmaktan çıkaran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bin 658 metrekarelik alanı ticaret ve turizm faaliyetlerine açtı. Ayrıca riskli yapı olarak tespit edilen ve yıkılmasına karar verilen Vergi Dairesi’nin arazisinin 8 katlık inşaat izni 10 kata yükseltildi.

10 KATLI OTEL VE REZİDANS İZNİ

“Kamu kaynaklarının doğru kullanımı” ve “ekonomiye katkı sağlanması” gibi gerekçelerle gerçekleştirilen imar planı değişikliğiyle birlikte, hem özelleştirmenin önü açıldı, hem de satış işlemi öncesinde arazinin değeri onlarca kat artmış oldu. Buna göre Balçova ilçesi İnciraltı Mahallesi'ndeki alanda otel, AVM ya da rezidans gibi ticari ve turizm projelerinin önü açıldı. Hazırlanan yeni imar planı 30 gün Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıda kalacak.

MESLEK ODALARI İTİRAZ EDEBİLİR

Planla ilgili olarak meslek odaları ve Balçova Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itirazda bulunması bekleniyor. Aynı alana komşu olan dev İstinye Park projesinin de hayata geçmesi ile birlikte ulaşım, altyapı ve oluşacak yoğunluğun önüne nasıl geçileceği ise henüz bilinmiyor.


Bu Haber 16.07.2015 - 11:12:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • gozu diktiler 18.07.2015 - 05:44

    Tabi simdi gozu İzmir e diktiler , cunku biz siz gelin talan edin diye bunca sene gozumuz gibi baktik , fazla yuksek kat izni istemedik , vermedik , insan gibi yasanacak cennet bahcesi gibi sehre gozunu dikti , doymaz ac gozlu toki akp ve hirsiz insaatci tayfasi

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.