İşte Prontotour’un iç pazardaki gurme turlarının rotaları

İşte Prontotour’un iç pazardaki gurme turlarının rotaları
Yurt içi kültür turları kapsamında gurme turlarına başlayan Prontotour, Alaçatı ve Gaziantep’i merkez olarak belirledi. Şirket, her iki destinasyona da her hafta kesin hareketli turlar düzenleyecek.

İşte Prontotour’un iç pazardaki gurme turlarının rotaları

Turizm Güncel
 
Prontotour Kültür Turları Bölümü Operasyon Sorumlusu Mustafa Kemal Vardar şirketin gurme turlarını Turizm Güncel’e anlattı.
 
Prontotour’un daha çok outgoing firması olarak bilindiğini anımsatan Vardar, “ Pronto, misafirlerin özellikle yurtdışı turları tercihinde Türkiye’deki bir numaralı acentedir. Bu oluşumun içinde yaklaşık 3 yıldır yurt içi kültür turları operasyonları yapılmaktadır. Gurme turlarını da yeni başlattık anca alışılagelmiş turlar düzenlemedik. Misafirlerimizin gidip bölgede gerçek anlamda yaşayabilecekleri ve kendilerini bu bölgeye ait hissedebilecekleri turlar oluşturduk. Bu potansiyel sayesinde yurtdışında Prontotour kalitesiyle gezmiş misafirler, yurt içinde de aynı hizmeti almaya başladılar” dedi.
 
Belli başlı acentelerde gurme, lezzet turları gibi programların yapıldığını kaydeden Vardar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Biz biraz daha farklı bir konseptte gidilen yerlerde sadece yemek yenilecek şekilde bir organizasyon yapmadık. Misafirlerimiz, turlar kapsamında ünlü restoranlara gitmek yerine, bölge yemeklerinin nasıl yapıldığını yerinde görme olanağı buluyor.
Turlarımızda kollarımızı sıvayıp, mutfakta yemekler yaptık, kendi yaptığımız yemekleri yedik.
 
TARLAYA GİDİYORUZ, WORKSHOPLAR YAPIYORUZ
 
Gurme turları için iki ana  destinasyonu seçtik. Bunlardan biri Antep, diğeri Alaçatı. Birçok kimsenin yaz aylarında iki üç ay ziyaret ettiği Alaçatı’yı seçtik. Alaçatı’nın farklı dönemlerinde (Ot Festivali, Kaybolan Lezzetler Festivali gibi dönemlerde) misafirlerimizi buraya getirmeyi hedefledik. Bunun ilk başlangıcını Ot Festivali ile yaptık. İki gece üç günlük bir program yaptık. Misafirlerimizi tarlalara götürdük, Alaçatı’da çıkan otları yerinde keşfettik. Dalından koparılmış meyveleri tatma imkanı bulduk. Ünlü gurme Gökçen Adar ile workshop çalışmaları gerçekleştirdik, kendi yaptığımız yemekleri yedik. Bu aktiviteler insanların özlediği şeylerdi. Gittiğimiz yerlerde sadece gurme programı yapmıyoruz. Gittiğimiz yerin tarihi ve kültürel yerlerini de gezme olanağı buluyoruz.
 
BEŞ DESTİNASYONUMUZ VAR
 
Hedefimiz bu turları yıl boyunca her hafta kesin hareketli olarak yapabilmek. Bizim internet sitesinde deklare ettiğimiz beş programımız var. Bunlar, Alaçatı ve Gaziantep’in dışında Hatay, Şanlıurfa, Van ve Kastamonu Daday.  Bu destinasyonlarda programımızı genişleterek devam edeceğiz.”
 
“Prontotour’da üç yıl içinde ciddi bir yurt içi potansiyel oluştu. Bundan sonra potansiyelimiz daha da artacak. Anadolu’da insanlar Prontotour’u tanımaya başladı. Yani farkındalığı hareketlendirdik. Bu, bizim için bir basamak oldu. Amacımız Prontotour farkıyla Anadolu’daki insanlarımıza güzel tatiller yaşatmak.”


Bu Haber 18.04.2014 - 11:43:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • irfan SEYAZ 21.04.2014 - 04:23

    Kırklareli için bir program da yaparsanız memnun oluruz :) Köftesi üzerine bir program yapılır. İğneadada da balık

  • Cenk Şen 21.04.2014 - 08:53

    Tebrik ediyorum, yöresel lezzetleri, yaşıyormuş gibi öğrenmek, görmek tatmak büyük başarı. Başarılarınızın devamını, yeni destinasyonların haberlerini bekliyoruz.

  • Nur Başnur 20.04.2014 - 10:14

    Güzel çalışma kutluyorum, Trakya Böllgesi ni de gerek şarap bğları, gerek güzel coğrafyası ve gerekse özel lezzetleriyle bu çalışmalrınıza kısa zamanda eklemenizi öneririm )

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.