İspanya turizmde şubatta da büyüdü, işte 2 aylık ziyaretçi sayısı

İspanya turizmde şubatta da büyüdü, işte 2 aylık ziyaretçi sayısı
İspanya, şubat ayında ve 2017 yılının ilk ayında hava yolu ile ülkeye gelen ziyaretçi verilerini açıkladı.




TurizmGüncel


Açıklanan verilere göre, şubat ayında İspanya'ya gelen ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8.2 0ranında artarak 4 milyon 77 bin oldu. Bu ayda İspanya'ya en çok ziyaretçi gönderen ülke 1 milyon 121 binle İngiltere olurken, onu 719 binle Almanya, 398 binle İtalya ve 369 binle Fransa takip etti.

İKİ AYDA 10 MİLYON YOLCUYA YAKLAŞTI

Yılın ilk aylık döneminde ise hava yolu ile İspanya'ya gelen ziyaretçi sayısı ortalama yüzde 10 oranında artarak 9 milyon 415 bine yükseldi. İki aylık dönemde de İspanya'ya en çok ziyaretçi gönderen ülke 2 milyon 93 binle İngiltere olurken, bu ülkenin toplam ziyaretçi içindeki payı yüzde 22 olarak gerçekleşti.

İLK 3 ÜLKE YİNE DEĞİŞMEDİ

Ocak ve şubat aylarında İspanya'ya en çok turist gönderen diğer üç ülke ise; Almanya: 1 milyon 370 bin, İtalya: 821 bin ve Fransa: 715 bin şeklinde sıralandı.

Bu ilk dört ülkeden İspanya'ya giden yolcu sayısı 5 milyon olurken, toplam yolcu içindeki payları ise yüzde 53 olarak gerçekleşti.

ŞUBATTA ALMANYA BİR MİKTAR DÜŞTÜ

Şubat ayında Almanya'dan ispanya'ya giden ziyaretçi sayısı yüzde 0.5 azalırken, ilk iki ayda en düşük büyüme gösteren pazarın da bu ülke olduğu görüldü.






Bu Haber 18.03.2017 - 12:39:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.