İngiltere'de yine bildik iddialar: Turistler Türkiye'deki otelde hastalandı

İngiltere'de yine bildik iddialar: Turistler Türkiye'deki otelde hastalandı
İngiltere'de, turistlerin Türkiye'deki 5 yıldızlı bir otelde hastalandığına dair iddialar yeniden gündemde. Hukuk firması olayı araştırdığını açıklarken, Thomas Cook otelde sağlık ve hijyen şartlarında bir sorun bulunmadığını belirtti.


TurizmGüncel

Tur operatörü Thomas Cook, hijyen standartlarının yetersiz olduğundan dolayı turistlerin Türkiye'deki 5 yıldızlı bir otelde rahatsızlandığı iddialarını reddeti. Seyahat avukatı Irwin Mitchell ise, 40 kişinin hastalandığını açıklamasının ardından Antalya Side'de bulunan otelle ilgili araştırma başlattıklarını açıkladı.

Müşterilerden, yemeklerin etrafında sinekler uçuştuğu, bayat yiyeceklerin ısıtılarak tazeymiş gibi yeninden servis edildiği, havuz tuvaletlerinin düzgün temizlenmediği gibi şikayetlerin alındığı iddia edildi.

Öte taraftan tur operatörü Thomas Cook sözcüsü, 2013 yılında otelde az sayıda müşterinin rahatsızlandığını kabul etse de, otelin sağlık ve hijyen sorununa dair herhangi bir bulgu olmadığına dikkat çekti. Sözcü, "Yapılan kapsamlı araştırmalarda, otelin sağlık ve hijyen anlamında bir eksikliği olmadığı görüldü. Şu an için ilerideki yasal süreci etkileyecek başka açıklamalarda bulunmak istemiyoruz" dedi.

Olayın hemen ardından otel yönetiminin Uluslararası Enfeksiyon Önleme prosedürlerinin devreye soktuğunu kaydeden Thomas Cook yetkilisi, aynı zamanda önlem alınarak yeni müşterilerin farklı otellere yönlendirildiğini, rahatsızlanan müşterllere de refaket edildiğini kaydetti.

Hukuk şirketi ise otelde konaklayan misafirlerin neden rahasızlandıkları ile ilgili olarak araştırmaların sürdüğünü açıkladı.



Bu Haber 30.03.2015 - 12:35:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.