İngilizlerin Türkiye rezervasyonları sert düştü, acenteler birliği uyardı

İngilizlerin Türkiye rezervasyonları sert düştü, acenteler birliği uyardı
Nisan ayında Türkiye'yi tercih eden İngiliz turistlerin sayısında büyük düşüş yaşandı. Uzmanlar, düşüşün 'terör korkusu'ndan kaynaklandığı değerlendirmesini yaparken, İngiltere Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) İngiliz tatilcileri rezervasyonlar konusunda uyardı.


TurizmGüncel

Seyahat araştırma şirketi GfK tarafından yapılan araştırmaya göre, nisan ayında İngiltere’den Türkiye’ye dönük yapılan rezervasyonlarda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 32 oranında düşüş yaşandı. Rezervasyon sayıları bu düşüşle 186 bin oranında azaldı.

GfK analistleri, İngiliz turistlerin ‘uzak durduğu’ diğer destinasyonların Tunus ve Mısır olduğunu; İspanya anakara ile Kanarya Adaları'na dönük talepte ise aynı dönemde yüzde 33 artış olduğunu açıkladı.

'TERÖR KORKUSUNUN TATİLİMİZİ BERBAT ETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Araştırma sonuçları BBC Radio 5’ta açıklanırken, programda şu anda Türkiye’de bulunan İngiliz tatilcilerin görüşlerine de yer verildi. Tatilciler, terör korkusunun tatillerini berbat etmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

SAATCI: BU YIL TÜRKİYE'YE GELMEK İÇİN EN DOĞRU YIL
 
Programda ayrıca, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın ‘Türkiye’nin en az İspanya ya da İtalya kadar güvenli olduğu’ yönündeki açıklamalarına da yer verildi. Saatcı açıklamasında, ‘’İnsanlar bu korkular yüzünden tatillerini Türkiye’de geçirmekten vazgeçmemeli. Aslında bu yıl Türkiye’yi ziyaret etmek için en doğru yıl. Çünkü turist sayıları düştükçe, Türkiye’yi tercih edecek turistler otellerde daha özel muameleye maruz kalacaklardır.’’ ifadelerini kullandı.

SEYAHAT ACENTELERİ BİRLİĞİ UYARDI: ELİNİZİ ÇABUK TUTUN
 
Öte yandan, İngiltere Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA), tatilcileri ‘ellerini çabuk tutmaları’ konusunda uyardı. 
 
İngiliz tatilcilerin yüzde 35’inin henüz rezervasyon yapmadığını ifade eden ABTA Başkanı Mark Tanzer, Tunus ve Mısır’a dönük seyahat kısıtlamaları ile Türkiye’deki güvenlik algısı sebebiyle Batı Akdeniz destinasyonlarına dönük talepte büyük artış olduğunu söyledi. Tanzer, ‘’Henüz rezervasyon yapmamış olan İngiliz tatilciler ellerini çabuk tutmalı. Aksi taktirde, azalan seçenekler sebebiyle popüler destinasyonlarda yer bulamama sorunuyla karşı karşıya kalabilirler.’’ şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Bu Haber 24.05.2016 - 13:44:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.