Hürriyet yazarı: Turizmde sözün bittiği yerdeyiz

Hürriyet yazarı: Turizmde sözün bittiği yerdeyiz
Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, turizmde yaşanan krizin siyasi boyutunu kaleme aldı.


Turizmde yaşanan krizin hem ekonomik hem de siyasi boyutları olduğunu ifade eden Yalçın Bayer, yazısının ilk bölümünü olayın siyasi tarafına ayırdı.

Turizmin Türkiye için hem ekonomik hem de sosyal açıdan son derece önemli olduğunu kaydeden Bayer, turizmin ağır krize girmesinde hükümetin Suriye politikasının etkili olduğunu ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'i de eleştiren Yalçın Bayer, "Ömer Çelik sektörde fırtınalar koparken turizmcilerle tek bir kez bile görüşmedi. Ama o, dönemin başbakanı Erdoğan'ın Suriye ile ilgili toplantılarına, o zaman Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu yerine girecek kadar Suriye politikasının içindeydi." değerlendirmesini yaptı.

İngiltere başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde 'Türkiye'ye gitmeyin çağrıları yapıldığını ifade eden Bayer, şunları söyledi:

"İngiltere ile başlayan 'Türkiye'ye gitmeyin' haberleri diğer ülkelerde de gazete ve televizyonlarda artık sıkça yer alıyor.

Kamu yönetiminin ülke genelinde olduğu gibi sektör ile de daha çok ilgilenmesi gerekirken siyasal alanda meydana gelen boşluk hâlâ devam ediyor.

Turizm ülkesi Türkiye'nin uluslararası alanda terörle anılan ülke haline gelmesinin sorumlusu kamu yönetimi ve izlediği politikalardır." Yazının devamı





 



Bu Haber 17.07.2015 - 10:04:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • cok gec 18.07.2015 - 06:00

    bu sezon gitti , bu saatten sonra yerli turist otelleri ayakta tutuyor , onlarda eylul de yok , sonrasi cok karanlik...Hesapsizca herkese ve heryere 5 yildizli devasa beton igrenclik abideleri yapildi , 5 donum araziye 30 tane dib dibe 7 katli bina dikip adini otel koydular Alanyada , ilk zamanlar doldu ama artik turist hem daha guzel hem de daha sempatik ulkelere kayiyor , bizde de eksen kaydi , artik arap ,iranli , kafkas cumhuriyetler , bunlardan medet umacaz...gecmis olsun ,Yunanistan seneye daha da buyuk rekor kirar turizmde

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.