Doluluk ve karlılık düşüyor, son dakika satışları ağırlık kazanıyor

Doluluk ve karlılık düşüyor, son dakika satışları ağırlık kazanıyor
ALTİD Başkanı Burhan Sili, son iki yıldır temmuz ayında otellerde boşluklar oluştuğunu belirtti. Artan arz nedeniyle fiyatlarda düşüşler olduğunu ifade eden Sili, artan arzın da üçüncü bir havalimanı ile doldurulabileceğini kaydetti.

 
Savaş Daş - TurizmGüncel

TurizmGüncel'e sezon ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Burhan Sili, Antalya'da 2014 yılında yaklaşık 30 bin yeni yatağın devreye girdiğini belirtti. Sili, "Bu sayı birebir artış sayısını yansıtmayabilir. Yeni yatırımları takip ediyoruz ama otellere ilave edilen 20 - 30 50 yatağın takibini yapamıyoruz" dedi.

YENİ YATAKLARI DOLDURMAK İÇİN 500 BİN TURİST GEREKİYOR

30 bin yatağın 210 gün süren sezonda ortalama yüzde 70 doluluk yakalayabilmesi için 500 bine yakın ek yolcuya ihtiyaç olduğunu belirten Burhan Sili, bu sayıda yolcunun Antalya'ya gelebilmesi için de, havalimanlarına 10 günde,  220 koltuklu 200 uçağın inmesi gerektiği bilgisini verdi. Sili, "Ancak böyle bir uçak yok. Antalya Havalimanı tam kapasite çalışıyor. Gazipaşa Havalimanı'nın ise kapasitesi belli. Bu yüzden kente yeni bir havalimanı yapılması gerekiyor. Ulaşım olanakları artarsa, alternatif pazarlarda da büyüyebiliriz" değerlendirmesini yaptı.

KAYIPLARI SON DAKİKA SATIŞLARI İLE TELAFİ ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Temmuz ayında sadece Alanya'da değil, genel olarak bölgede bir daralma olduğunu açıklayan Sili, kayıpların son dakika satışları ile telafi edilmeye çalışıldığını, bunun da fiyatta belli bir düşüşü beraberinde getirdiğini söyleyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

HEM DOLULUKLARDA, HEM DE KARLILIKLARDA DÜŞÜŞ VAR

"Temmuz ayı bizim yüksek sezonumuz. Zaten otelci genel olarak temmuz ve ağustos aylarında para kazanıyor. Diğer aylarda ya düşük kar marjlarıyla, ya da maliyetine hizmet veriyor. Bu yüzden temuz ayında boşlukların oluşması bizim için endişe verici bir durum. Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısında artış var ancak, artan yatak arzından dolayı hem doluluklarda, hem de karlılıkta düşüşler meydana geliyor. Son iki yıldır temmuz ayında doluluklarla ilgili  sıkıntılar yaşanıyor"




Bu Haber 01.07.2014 - 11:39:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.