CHP'li vekil Meclis'e taşıdı: Turizm tesislerindeki klimalar denetleniyor mu?

CHP'li vekil Meclis'e taşıdı: Turizm tesislerindeki klimalar denetleniyor mu?
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, klimaların neden olduğu Lejyoner hastalığına dikkat çekti, "Hastaneler ve turizm tesisleri denetleniyor mu?" diye sordu.

 
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, sıcakların arttığı bugünlerde sürekli çalışan klimaların neden olabileceği lejyoner hastalığına karşı alınan önlemleri Sağlık Bakanı’na sordu. Sağlık Bakanlığına bağlı ve özel hastanelerde, turizm tesislerinde ve TBMM yerleşkesindeki binalarda lejyoner hastalığının önlenmesi için hangi önlemlerin alındığına dair soru önergesi sunan Güven, halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden hastalığa dikkat çekti.

TURİZMDE DENETİMSİZLİK ÖNEMLİ BİR RİSK
 
Güven, şu bilgileri verdi: “Lejyoner hastalığı, lejiyonella bakterisi tarafından oluşturulan ve ölüme yol açabilen ciddi bir akciğer enfeksiyon türüdür. Lejiyonella bakterisi nemli ve sulu ortamda yaşar ve çoğalır. En yaygın bulaşma yolu binalardaki sıhhi tesisat ile klima tesisatıdır. Bakteri, özellikle oteller, hastaneler, iş merkezleri ve fabrikalarda su ve soğutma sistemlerinde çoğalabilmektedir. Klimanın yaygın olarak kullanıldığı bugünlerde lejiyonellaya karşı yoğun bir önlem alınması gerekiyor. Lejiyonella Enfeksiyonları Avrupa Çalışma Grubu (EWGLI) da turizm tesislerinde lejiyonella bakterisine karşı alınan önlemleri izlemekte, önlem almaya duyarsız olan ülkeleri ise turizm listesinden çıkarmaktadır. Bu açıdan önemli turizm gelirine sahip ülkemiz için denetimsizlik önemli bir risk olmaktadır” diye konuştu.

Güven, bu konuda ne gibi önlemlerin alındığı, enfeksiyonla mücadele yöntemlerinin yapılıp yapılmadığını da sordu.
 


Bu Haber 03.07.2014 - 10:14:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.