Charter destekleri azaltılıyor, işte Mısır'ın yeni tanıtım stratejisi

Charter destekleri azaltılıyor, işte Mısır'ın yeni tanıtım stratejisi
Almanya pazarında kayda değer bir büyüme yakalayan Mısır'ın, charter uçuşlarına verdiği desteği azaltacağı açıklandı.


TurizmGüncel

Alman iş ve turizm dergisi fvw'ya konuşan Mısır Turizm Bakanı Khaled Ramy, turizm sektöründe yakaladıkları güçlü toparlanmanın ardından charter uçuşlarına verdikleri sübvansiyonları azaltacaklarını açıkladı.

Önümüzdeki kış sezonu için pazarlama faaliyetlerine dair planlarını yakında açıklayacaklarını ifade eden Ramy, "Kış sezonu iyi geçti. Yaz sezonu satışlarımız ise geçen yılın üzerinde seyrediyor. Bu yıl Almanya'dan gelen ziyaretçi sayısında yüzde 15'lik bir artış bekliyorum. Geçen yıl 880 bin olan Alman turist sayısını bu yıl yeniden 1 milyona çıkaracağız" dedi.

CHARTER SÜBVANSİYONLARI GÖZDEN GEÇİRİLECEK

"Zaten işleyen bir şeyi desteklemek zorunda değiliz" diyen Khaled Ramy, Mısır'ın ana pazarlarda ziyaretçi kaybetmemek için geçen yıldan bu yana charter uçaklarına boş koltuk desteği verdiğini hatırlattı. Ramy, "Şu anda Hurghada uçuşları ful dolu geliyor. Şarm El Şeyh uçuşları ise toparlanıyor. Bu yüzden bu iki destinasyon için artık charter desteği vermeye gerek yok. Ancak, Nil Vadisi, Luxor, Aswan, Taba, Marsa Alam ve Marsa Matrouh için durum farklı" değerlendirmesini yaptı.

Mısır'ın tur operatörleri ile yaptığı charter anlaşmalarının ekimde dolacağı ve Bakan Khaled Ramy'nin ileriki dönemler için yapılacağı ile ilgili olarak tur operatörleri ile toplantı yapacağını da açıkladı.

YENİ PAZARLAMA KAMPANYASI

Mısır'ın pazarlama bütçesinde bu yıl önemli miktarda azalma olduğunu ve sınırlı kaynakların en etkili şekilde kullanılmasına odaklandıklarını belirten Mısır Turizm Bakanı, "Biz çok zengin bir ülke değiliz. Bu nedenle elimizdeki bütçeyi en etkili şekilde kullanmanın hesabını yapıyoruz. Bakanlığın bütçesinin ne kadar olacağı konusunda ise ekonomi bakanlığı ile görüşmeler sürüyor" dedi.

Charter uçuşlarına sağlanan boş koltuk desteğinin azaltılmasıyla sağlanacak ek kaynağın B2B (firmadan firmaya) ve genel kampanyalarda kullanılacağını açıklayan Khaled Ramy, "Bu bütçenin dörtte biri kültür turizmi ve Nil kruvaziyer turlarının tanıtımı için harcanacak. Geri kalanı ise Kızıldeniz kıyısındaki destinasyonların tanıtımı için kullanılacak" dedi.


Bu Haber 01.05.2015 - 19:44:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.