Binali Yıldırım: İzmir İstanbul ile yarışır konuma gelmeli

Binali Yıldırım: İzmir İstanbul ile yarışır konuma gelmeli
ETİK, siyasi partilerin İzmir milletvekili adayları ile bir araya gelmeye devam ediyor.


AKP İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’nin Mövenpick Otel’de düzenlediği toplantıda İzmir turizminin sorunlarını dinledi.

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler Binali Yıldırım’dan İzmir turizmine sahip çıkmasını istedi. Türkiye turizmde son 10 yılda kendini 3’e katlarken, bütün zenginliklerine rağmen İzmir’in bereket çeşmesinden testisini dolduramadığını ifade eden İşler, “Bizim sektöre ilişkin her türlü zenginliğimiz var, burada eksik olan bunları iyi pişirebileceğimiz bir ortam yok. Büyükşehir belediyesinden bile tanıtım payı ayrılmamakta, destek görmemekteyiz. Bize kim sahip çıkacak? İzmir zengin babanın oğluna devrettiği bir mirasın üzerinde yaşayan fakir bir genç görünümündedir. İzmir bunu hak etmiyor. Siz alanınızda Türkiye’yi dünya kriterlerine getirdiniz. Turizm bakanlığını da size bağlasınlar” diye konuştu.

'İZMİR İSTANBUL İLE YARIŞIR HALE GELMELİ'

İzmir'in siyasi çekişmeler sebebiyle yalnızca turizmde değil, her alanda geri kaldığını belirten Binali Yıldırım, “Bulunduğu yer hiç birimizi memnun etmiyor. Bunun siyasi çekişmelerden azade ele alınması lazım. İzmir’in talihsizliği; bu kent ile ilgili ne derseniz siyasi polemiğe dönüşüyor ve sorunun özü kayboluyor.” dedi.

İzmirli turizmciler için umut ışığı yakan Yıldırım yeni dönemde İzmir turizmine destek vereceğini açıkladı. “Bu konuda İzmir’in yanında olacağız, bunu sizlerle birlikte yapacağız.” diyen Yıldırım “Bana ne kadar güç verirseniz o güç size misliyle döner. İzmir’e yakışan birinciliktir ama hayalci olmaya gerek yok. İstanbul birinci olacaksa İzmir hemen arkasından gelmeli. İstanbul ile yarışır konumda olmalıdır.” diyerek İzmirli turizmcilerden destek istedi.





Bu Haber 21.10.2015 - 12:04:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.