Bakanlık, Yassıada ve Sivriada'ya 'turizm yatırım belgesi' verdi

Bakanlık, Yassıada ve Sivriada'ya 'turizm yatırım belgesi' verdi
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yassıada ve Sivriada'ya turizm yatırım belgesi verildiği belirtiliyor. Sivriada ve Yassıada'ya, 5 yıldızlı bir otel, 2 bin 500 kişilik lokanta, masaj salonları ve gece kulüpleri yapılacağı belirtiliyor.


27 Mayıs askeri darbesinin ardından Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada, Sivriada ile birlikte imara açılıyor. Yassıada'nın ismi, İstanbul İl Genel Meclisi kararıyla “Demokrasi ve Özgürlük Adası” olarak değiştirilmişti.

Edinilen bilgilere göre, Yassıada'ya 378 yatalı beş yıldızlı bir otel inşa edilecek. Otelde, 950 kişilik restoran, 190 kişilik pasta salonu, 100 kişilik gece kulübü, iki tane masaj salonu, 500 kişilik konferans salonu, kapalı yüzme havuzları ve 20 araçlık kapalı otopark yer alacak.

92 bin metrekare büyüklüğündeki Sivriada’da ise bin 961 kişilik kongre ve sergi salonu yer alacak. Adada ayrıca bin 600 kişilik lokanta, kafeteryalar ve 180 kişilik otopark da yer alacak.

Yassıada ve Sivriada’nın imara açılmasına tepki gösteren Adalar Savunması, yargı sürecinin halen devam ettiğini hatırlaratak Yassıada’nın 1’nci derece doğal SİT, tarihi SİT ve 3’ncü derece arkeolojik SİT alanı, Sivriada’nın ise 2’nci derece doğal SİT ve 3’ncü derece arkeolojik SİT alanı olarak koruma altında olduğunun altını çizdi.



Bu Haber 25.02.2015 - 09:36:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.