Almanlar eylül ayında bu iki destinasyona aktı

Almanlar eylül ayında bu iki destinasyona aktı
Almanya'da yapılan eylül ayı araştırmasına göre, Mısır ve Yunanistan rezervasyonlarında rekor artışlar kaydedildi. Eylül ayında İspanya rezervasyon kaybı yaşarken, Türkiye'ye olan talep sabit kaldı.


TurizmGüncel

Alman iş ve turizm dergisi fvw'nun Traveltainment'ın yaptığı araştırmadan aktardığına göre, eylül ayında Mısır'ın Hurghada turizm bölgesine yönelik rezervasyonlarda yüzde 146'lık artış kaydedildi. Hurghada'ya olan talep, ağustos ayında da yüzde 112 artmıştı.

Almanların eylül ayında akın ettiği bir diğer destinasyon ise Yunanistan oldu. Açıklanan verilere göre, Rodos rezervasyonları yüzde 40, Heraklion rezervasyonları ise yüzde 22 oranında artış gösterdi.

Eylül ayında Türkiye'ye olan talepler ise sabit seyretti. Almanya'dan sadece Antalya'ya dönük rezervasyonlarda yüzde 7'lik bir artış oldu. Buna rağmen Antalya, yapılan rezervasyonların yüzde 32'lik bölümünü alarak eylül ayında Almanya'da en çok satılan destinasyon oldu. Türkiye'yi yüzde 22 ile Palma ve yüzde 9 ile Hurghada takip etti.

Öte taraftan eylül ayında İspanya'nın Mayorka Adası rezervasyonları yüzde 13 düşerken, Kanarya Adaları da rezervasyonları zayıf seyretti. Palma satışları yüzde 10, Tenerife satışları yüzde 4 düşerken, Fuerteventura yüzde 7 ve Arrefice yüzde 8 artış kaydetti. Tunus'a yönelik rezervasyonlarda da yüzde 3'lük kayıp yaşandığı belirtildi.



Bu Haber 01.11.2014 - 11:26:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.