'20 otel bir olalım, büyük kongreler düzenleyelim'

'20 otel bir olalım, büyük kongreler düzenleyelim'
WOW İstanbul Hotels Genel Koordinatörü Ziya Cihan, İstanbul'a daha büyük kongreler çekmek için bölge otellerinin iş birliği yapması gerektiğini söyledi. Cihan, ''Otelleri ve kongre merkezlerini elbirliğiyle pazarlayabilsek daha iyi sonuçlar alırız. Bireysel pazarlama yerine 20 otelin beraber pazarlaması daha iyi sonuç verir. Mevcut doluluklarımız da yüzde 20 artar” şeklinde konuştu. Cihan, İstanbul'daki oda fiyatlarının artması gerektiğinden de bahsetti.


İstanbul’da Atatürk Havalimanı’na yakın bir lokasyonda kongre oteli olarak konumlanan WOW İstanbul Hotels & Convention Center’ın Genel Koordinatörü Ziya Cihan, daha büyük kongreleri çekmek için bölge otellerini işbirliği yapmaya çağırdı.

Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre, 2015 verilerine göre İstanbul’da şimdiye kadar toplam 65 uluslararası kongre düzenlendiğini belirten Cihan, bölgelerindeki otellerin iş birliği yaparak daha fazla kongre çekebileceğini vurguladı. Cihan, “Bölgemizde çoğu uluslararası markaya sahip 20’nin üzerinde otel var. Bu kadar otel varken kongre alanı büyüklüğü de artırılmalı. Otelleri ve kongre merkezlerini elbirliğiyle pazarlayabilsek daha iyi sonuçlar alırız. Bireysel pazarlama yerine 20 otelin beraber pazarlaması daha iyi sonuç verir. Mevcut doluluklarımız da yüzde 20 artar” dedi.

‘BÜYÜK SALON GEREKLİ’

Cihan, İstanbul’da 2-3 bin metrekarelik kongre merkezleri bulunduğunu ancak 15-20 bin metrekarelik her türlü imkanı olan kongre merkezinin yapılmasıyla daha büyük organizasyonların peşinden koşulabileceğine de dikkat çekti. Ziya Cihan, yeni dönemde daha fazla kongre çekmek için yapılması gerekenleri de, “Tanıtımı daha fazla artırmak, gelen konuklara güven vermek, büyük merkez sayısını artırmak” şeklinde sıraladı.

WOW İstanbul Hotel olarak, 2 bin kişiye kadar kongreleri tek başına düzenleyebilecek durumda olduklarını da aktaran Cihan, CNR Fuar Merkezi ve İstanbul Fuar Merkezi’nin (İFM) yanıbaşında iki bloktan oluşan 635 odaları bulunduğunu aktardı. Ziya Cihan, “İstanbul’un en büyük kolonsuz salonuna sahibiz. 1.200 metrekarelik ilave salon da yaptık. Salonumuz 3 bin 200 metrekareye ulaştı. Fuayeyle beraber 5 bin metrekarelik bir salon oldu” bilgisini verdi.

‘KONGRE DAHA FAZLA GELİR BIRAKIYOR’

Türkiye turizmini de değerlendiren Ziya Cihan, Rus turistte düşüş olsa da Yunanistan krizi nedeniyle Alman turist sayısında artış yaşandığını dile getirdi. Kongre otelleri olarak genel turizme göre farklı bir kitleye hitap ettiklerini de anımsatan Cihan, şunları söyledi:

“Ruslar’daki azalış bizi etkilemedi. Kongre ve fuarlar bir yıl önceden programlanıyor ve katılımcılar mutlaka geliyor. Otelimizde her milletten insan kalıyor. Çinli, Ortadoğulu ve Avrupalılar daha yoğun geliyor. Fuarların türüne göre misafir sayımız çeşitleniyor. Ama en çok Almanya, İtalyan, Amerikalı, Çin ve eski Sovyet Cumhuriyetleri’nden misafir ağırlıyoruz. Kongre turisti daha zengin ve kültürlü, ülkelere daha çok gelir bırakan bir turist grubu.”

‘İSTANBUL’DAKİ ODA FİYATLARI ARTMALI’

Cihan, Türkiye’de turizm kalitesinin iyi olduğuna da işaret ederek, ancak İstanbul’un benzer şehirlerdeki oda fiyatlarından henüz uzak olduğunu da vurguladı. Cihan, “Bölgemizde şu anda ortalama oda fiyatı 70-150 euro arasında. Ama olması gereken 150-300 euro. Yurt dışında bu fiyatlar var” dedi.
Şu anda kongre turizminde ve fuarcılıkta düşük sezonda bulunulduğundan, eylül ayında sektörün hareketleneceğinden de bahseden Cihan, yılın ikinci yarısında CNR ve İFM’de 35 fuar düzenleneceği bilgisini paylaştı. Beylikdüzü Tüyap’ta düzenlenen çok yoğun fuarlarda da otellerinin kullanıldığını dile getiren Cihan, Atatürk Havalimanı’na beş dakika mesafede olmalarının tercih edilmelerinde çok etkisi bulunduğunu kaydetti.

MUTFAK OKULU AÇTI

WOW İstanbul Hotel & Convention Center, mutfak okulu da başlattı. Gastronominin son dönemdeki popülaritesinden yararlanan otel, eğitmen şeflerle bireylere ve kurumlara yemek dersi imkanı tanıyor. Otelin iyi yetişmiş aşçıları kurslara katılıyor. Ziya Cihan, önce bir deneme aşaması geçirdiklerini ve çok ilgi gördüklerini belirterek, eylül ayında bu derslerin yoğunluğunu artıracaklarını söyledi. Cihan, çevrede oturanların yemek kurslarına ilgi gösterdiğini aktardı.




Bu Haber 18.07.2015 - 09:18:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.