Yeni bir bankacılık krizi kapıda

Fransız bankası BNP Paribas, yatırımcıların güvenini korumak, finansman kapasitesini ve sermayesini güçlendirmek için önlemler alacağını belirtti.





Bankadan yapılan açıklamada, BNP Paribas'nın Yunanistan kaynaklı riskler nedeniyle piyasalarda banka hisseleri üzerinde oluşan baskıları hafifletmek üzere finansman kapasitesini ve sermayesini güçlendirmek için bir dizi önlem alacağı belirtildi.

Açıklamada, bankanın sermaye yeterlilik oranını 2013 yılına kadar yüzde 9'a çıkarmayı hedeflediği vurgulayarak, ABD doları cinsinden fonlamayı 2012 yılı sonuna kadar 60 milyar dolar daha azaltmayı planladığını kaydetti. BNP Paribas, yılın ilk çeyreğinde dolar cinsi fonlamasını 22 milyar dolar azaltmıştı.

BNP Paribas, 70 milyar avro tutarında varlık satmayı öngördüklerini belirterek, portföylerindeki Yunanistan riskinin yönetilebilir olduğuna dikkat çekti.
Bu sabah uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Fransız bankaları Societe Generale ve Credit Agricole'un kredi notlarını bir basamak düşürdü. Ancak kuruluş, BNP Paribas'nın kredi notunu ve “negatif” olan not görünümünü koruduğunu açıkladı.

Yıl başından bu yana BNP Paribas'nın piyasa değeri yüzde 41, Credit Agricole'un yüzde 45, Societe Generale'nin piyasa değeri ise yüzde 55 oranında geriledi. (Hürriyet)


Bu Haber 15.09.2011 - 08:29:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.