Uğur atalay: TUSİD üyeleri Avrupa ekonomisinde ilk üçte

Uğur atalay: TUSİD üyeleri Avrupa ekonomisinde ilk üçte
Yerli ve yabancı konaklama, ağırlama ve ikram sektörü profesyonellerinin büyük ilgi gösterdiği ve Ocak 2010 da 27 bin 657 kişi tarafından ziyaret edilen Anfaş Hotel Equipment Uluslararası Konaklama, Ağırlama, İkram Sektörü Ekipmanları ve Dekorasyon İhtisas Fuarı’nın 2011 yılında da yurtdışından çok daha büyük katılımlarla ve profesyonel alıcılarla uluslararası piyasalarda dikkatleri fuara çekmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde başladı.


2010 Ocak ayında düzenlenen Anfaş Hotel Equipment Fuarı'nın yaklaşık 2 milyar dolarlık iş hacmi yarattığını vurgulayan Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık  19 – 22 Ocak 2011 tarihleri arasında TUSİD  Endüstriyel Mutfak Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin işbirliği ile düzenlenecek 22. Anfaş Hotel Equipment Fuarı'nın  sektörün en önemli ticari platformu olmasının beklendiğini söyledi.

Türkiye’nin Hotel Ekipmanları konusunda dünyada söz sahibi olduğunu belirten Endüstriyel Mutfak Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TUSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Atalay krize rağmen  2010 sezonunda  endüstriyel mutfak ekipmanları firmalarının % 15 büyüdüğünü, 2011 de % 15 büyüme hedeflendiğini belirtti. "22. Anfaş Hotel Equipment Fuarı 2011 hedefimizi yakalamamızdaki en büyük organizayondur bu nedenle çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Merkezi Fransada bulunan Avrupa Birliği Üyesi Kuruluş  EFCEM ( European Federation of Catering Equipment Manufacturer )’in yönetim kurulu toplantısını İstanbulda gerçekleştirdiğini ve TUSİD’in EFCEM’in beş yönetim kurulu üyesinden birisi olduğunu belirten TUSİD Başkanı Atalay TUSİD üyelerinin avrupa ekonomisinde ilk üç içerisine girdiğini açıkladı. 19 – 22 Ocak 2011 tarihleri arasında Antalya Expo Center da düzenlenecek Anfaş Hotel Equpment Fuarı'nda EFCEM üyeleriyle uluslararası görüşmeler ve anlaşmalar yapılacağını belirtti.

Anfaş Hotel Euipment Fuarının 2011 yılında da  Dış Ticaret Müsteşarlığı , Antalya İhracatçı Birlikleri, TUSİD ( Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği ) , KOSGEB, TUROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu), AKTOB ( Akdeniz Turistik Otelciler Birliği ) ,  P.O.Y.D. ( Profesyonel Otel Yönetileri Derneği ,  OTMD (Otel Teknik Müdürler Derneği ), YİYDER ( Yiyecek İçecek Yöneticileri Derneği ) , Türkiye Aşcılar Federasyonu , OTED ( Otel Temizlik ve Dekorasyon Derneği ), İç Mimarlar Odası Antalya Şubesi   işbirliği ile gerçekleştirileceğini belirten Fuar direktörü Arzu Yüngül ise  2011 fuarında gerçekleştirilecek  inovasyonların  sektöre heyecan vereceğini müjdeledi.



Bu Haber 20.07.2010 - 14:00:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.