TÜROB'dan genç aşçılar için istihdam garantili yarışma

TÜROB'dan genç aşçılar için istihdam garantili yarışma
Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle, ilkini geçen yıl düzenlediği Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması’nın 27 Şubat 2019 tarihinde ikinci kez gerçekleştirilecek. TÜROB Başkanı Timur Bayındır, bu projeyle sadece yarışmada dereceye girenler değil, yarışmaya katılanların çoğuna konaklama sektörü olarak staj imkanı sunduklarını belirterek, “Konaklama sektörü olarak turizm meslek liselerinden mezun olan tüm kalifiye çalışanlara talip olmaya devam ediyoruz” dedi.

Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB), gastronomi turizminin gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra turizm meslek liselerinden mezun olanlara da istihdam sağlamak amacıyla başlattığı ‘Sektör Yetenek Avında’ projesi bu yıl da devam ediyor. TÜROB’un Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ilkini geçen yıl düzenlediği Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması, 27 Şubat 2019 tarihinde ikinci kez gerçekleştirilecek. 12 okul öğrencilerinin kıyasıya yarışacağı ve jüri başkanlığını Şef Vedat Başaran’ın yapacağı yarışma İstanbul Güneşli’de bulunan GastronoMetro evsahipliğinde düzenlenecek. Tamamen sosyal sorumluluk amacını taşıyan bu projeyle turizm otelcilik sektörünün nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasını ve meslek lisesi mezunlarının eğitim aldıkları alanda istihdam edilme imkanlarının artırılması ana hedef olarak belirlendi.

''KALİİFİYE ELEMAN EKSİKLİĞİ VAR''

Projeyle ilgili bilgi veren TÜROB Başkanı Timur Bayındır, “Geçen yıl yarışmanın ilkini gerçekleştirmiştik ve çok başarılı bir organizasyon oldu. Sadece yarışmada dereceye girenler değil, yarışmaya katılanların çoğuna konaklama sektörü olarak staj imkanı sunduk. Amacımız öğrenciler mezun olduklarında sektörümüzde kalıcı olarak istiham edilmelerini sağlamak. Çünkü kalifiye çalışan eksikliğinin en fazla hissedildiği sektörlerden biriyiz. Konaklama sektörü olarak turizm meslek liselerinden mezun olan tüm kalifiye çalışanlara talip olmaya devam ediyoruz” dedi.

''DİĞER ALANLARI DA DAHİL EDECEĞİZ''

TÜROB olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte turizm otelcilik sektörü ve meslek liseleri arasında bir köprü oluşturmak üzere bir işbirliğine ilk adımı geçen yılki ilk yarışma ile attıklarını hatırlatan Bayındır, “Meslek liselerini sektöre kazandırmayı hedefiyle yola çıktık. işBöyle bir yarışma fikrinin doğmasında en büyük rolü, konaklama sektörünün yaşadığı kalifiye çalışan sıkıntısı oynadı. Sadece aşçılar, mutfak konusunda değil konaklama sektörünün tüm çalışma alanlarında bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu yüzden geleneksel hale getirdiğimiz bu yarışmanın kapsamını genişleteceğiz. Kat hizmetleri, ön büro, servis vs kategorilerini de yarışmaya dahil edeceğiz. Konaklama sektörü olarak turizm meslek liselerinden mezun olan tüm kalifiye çalışanlara talibiz. Meslek liseleri bizim ana istihdam kaynağımız olmalı” diye konuştu.

YARIŞMAYA KATILACAK OKULLAR

1-Selahattin Eyyübi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2-Kadıköy Mualla Selcanoğlu Eyyübi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
3-Kumburgaz Eyyübi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
4-Küçükçekmece İMKB Eyyübi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
5-Şişli Kervansaray Eyyübi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
6-Asım Kibar Eyyübi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
7-Etiler Eyyübi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
8-Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Eyyübi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
9-M. İhsan Mermerci Eyyübi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
10-Selimpaşa İMKB Eyyübi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
11-Katip Mustafa Çelebi Eyyübi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
12-Şile Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi


Bu Haber 07.02.2019 - 10:08:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.