NG Hotels, Mısır’da otel açacak
Rixos ve Titanic’in ardından NG Hotels, Mısır’a otel yatırımı yapmaya hazırlanıyor.

Rixos, Titanic gibi Türk turizm şirketlerinin adım attığı veya atmaya hazırlandığı otelcilik zincirlerine şimdi de Güral ailesine ait NG Hotels Group da dahil oluyor.
Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberin göre, şirketin kurucusu Nafi Güral ile Grup başkanı Erkan Güral, yatırım için görüşmelere Mısır’a gitti.
Başkent Kahire’de gerçekleşen görüşmelere Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanı Şerif Fathy, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Mohamed Fahmy, Otel İşletmeleri, Mağazalar ve Turizm Faaliyetleri Merkezi İdaresi Başkanı Mohamed Amer ve Havacılıktan Sorumlu Bakan Yardımcısı Ahmed Nabil katıldı. Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı’nda yapılan temaslarda ülkenin kıyı şeridindeki turistik destinasyonlarında otel yatırımı fırsatları görüşüldü.
Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanı Şerif Fathy, görüşmelerde turizm ve otel yatırımlarını destekleme ve teşvik etme konusundaki kararlılığını teyit etti ve ülkenin eşsiz turizm varlıklarını ve gelecek vaat eden yatırım fırsatlarını vurguladı. Ayrıca, özellikle sektörün bu yılın ilk yarısındaki olumlu performansı göz önüne alındığında, Bakanlığın uluslararası varışlarda beklenen artışı karşılamak için oda sayısını artırarak otel kapasitesini genişletme stratejisini ifade etti.
Mısır sadece Türk yatırımcılarını değil, turistlerin de hızla ilgisini çekiyor. Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre bu yılın Ocak-Temmuz döneminde Mısır'a gelen Türk turist sayısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 56,5 arttı.
Yapılan görüşmelerde Türk şirketi NG Hotels'in yatırım yapmak için Şarm El-Şeyh, Hurgada ve Kuzey Sahili gibi destinasyonları hedefliyor. NG Hotels Grup Başkanı Erkan Güral ise, Grubun 2008 yılındaki kuruluşundan bu yana faaliyetlerine genel bir bakış sunarak, Türkiye'nin çeşitli turistik destinasyonlarında açtığı otel sayısını ve gelecekteki büyüme planlarını aktardı. Güral, grubun Mısır'a, özellikle otel sektörüne yatırım yapmaya olan yoğun ilgisini dile getirdi ve bu konuda Mısırlı yatırımcılarla işbirliği yapmaya hazır olduğunu vurguladı. NG Hotels, Mısır’daki oteli yatırıma dönüştürürse, yurt dışına ilk kez açılmış olacak.
Rixos’un Mısır’ın turizm merkezlerine yayılmış 8 oteli bulunuyor. Şarm el Şeyh ve Hurgada’da yoğunlaşan otellerin tamamı 5 yıldızlı. Rixos, ülkedeki en büyük yatak kapasitesine sahip turizm şirketi olarak biliniyor.
Diğer Türk yatırımcı ise Titanic. Türkiye dışında Almanya’da da otelleri bulunan Titanic, Şarm el Şeyh’teki dev otelini 2025 yılında hizmete alacağını duyurdu. Titanic’in bu adımı, markanın Afrika pazarındaki ilk oteli olacak.
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

