''Turizmle ilgisi olmayanlar 'Türkiye ucuz satılıyor' diyor''

''Turizmle ilgisi olmayanlar 'Türkiye ucuz satılıyor' diyor''
Antalya'da düzenlenen 'sezona merhaba' buluşmasında konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'nin ucuz satılan bir ülke olmadığını söyledi.


‘’SEKTÖRLE İLGİSİ OLMAYAN İNSANLAR ‘UCUZ SATIYORUZ’ DİYOR’’

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya Eczacıbaşı Profesyonel tarafından Belek'te düzenlenen 'sezona merhaba' toplantısında Türkiye turizmine ve sezona ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turizme başladığından bu yana sektörle ilgisi olmayan insanların, 'Çok turist geliyor ama çok ucuz satıyoruz' dediğini belirten Firuz Bağlıkaya, bu algının doğru olmadığını belirtti.

‘’40 MİLYON TURİSTİN HEPSİ ZENGİN OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK’’

Turizmcinin 'ucuza satıyoruz' kaygısını üzerinden atması gerektiğini ifade eden Bağlıkaya, ''40 milyon turist gelecek, hepsi zengin olacak. böyle bir şey yok.'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin sayıya oynayan, yatak kapasitesi yüksek, ürün çeşitliği çok fazla bir ülke olduğunu söyleyen TÜRSAB Başkanı, ''Bize her türlü turist gelir her turist bizim için eşittir. 500 dolar harcayan turist de bin dolar harcayan da golf için gelip 2 bin 500 dolar harcayan turist de aynı değerdedir." ifadelerini kullandı.

‘’TURİZMİ SIRT ÇANTALILAR BAŞLATTI’’

Turist alan ülkelerin hacama kapasitesi yüksek turisti özlediğini ancak dünyada turizmi başlatanların sırt çantasıyla dünyayı gezen insanlar olduğunu kaydeden Bağlıkaya, bugün düşük bütçelerle Türkiye'ye gelen insanların, yarın ülkelerinde önemli kuruluşların başına geçebileceğine dikkat çekti.

‘’2019’DA 50 MİLYON TURİST HEDEFİ ÜTOPİK DEĞİL’’

Ana pazarlardaki 4 milyona yakın turist eksiği olmasına rağmen 2018 yılında ziyaretçi rekoru kırıldığına değinen Bağlıkaya, bu yıl 50 milyon sayısına ulaşmanın ütopik bir hedef olmadığını kaydetti. Bağlıkaya, ''Sadece Orta Avrupa'da 2015 rakamı geriye gelse hedefi yakalarız. Tıkanmış olan pazarlar açıldı, bunları geri alacağız." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 01.03.2019 - 09:01:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Peki ya Çevre ve Kaynaklar 04.03.2019 - 01:04

    Herkes sayıya takılmış ama her gelen turist çevreyi kirletiyor ve kaynakları tüketiyor. Herhyer beton oldu koylar mahvoldu. Herkes bugünün derdinde 50 yıl sonrasını düşünen yok.

  • Nasıl Farklı Olmalısınız? 02.03.2019 - 12:06

    Turist sayısını artırmaya yönelik ne gibi çalışmalar yapmaktasınız? Yeni pazarlarda Turizm acentelerini, tur operatörlerine ne gibi destekler veriyorsunuz? Yeni Pazarlar derken hangi Pazarları hedefliyorsunuz? Antalya Expo 2016 Alanı neden hala güncellenemedi, Alternatif Turizm Alanı olarak Kullanılması çok mu zor? Expo 2016 alanına 2 Milyar TL harcandı ve şuan atıl durumda burayı kurtarmak için Turizm firmaları Acenteler Oteller ortak bir sempozyum düzenleyerek Devlete burayu bu şekilde yaparsak daha kazanclı oluruz Turizmin önerisi budur deyip hiç bir çalışma yaptınızmı? Çin, Hindistan, Tayland, Türk Ülkeleri, Arap ülkeleri vb yerlere açılım yapılmalıdır. Çinli turist gezen turisttir, Türkiye'ye gelince en az 4 farklı şehri geziyorlar ve mutlaka ceplerindeki para ülkenin tamamına dağılmatadır. ÇİN e yönelmek lazım! hedeflerimiz 50 milyon 100 milyon ise ÇİN ilk şarttır. !

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.