‘Antalya ilerlerken biz nasıl bir milyonda kalıyoruz?’

‘Antalya ilerlerken biz nasıl bir milyonda kalıyoruz?’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye bünyesinde ‘Turizm Daire Başkanlığı’ kuracaklarını açıkladı. ‘’ Antalya 13 alırken bizim 1 almamız içime sinmiyor.’’ diyen Soyer, çalışmaların bütüncül yürütülmemesi nedeniyle hedefin ıskalandığını ifade etti.


‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Turizm Daire Başkanlığı geliyor’

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği yönetimi tarafından ziyaret edilen Tunç Soyer, turizm ile ilgili yapacakları çalışmaları anlattı. Turizmcilerle aynı heyecanı duyduğunu aynı perspektiften baktığını kaydeden Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokrasisinde önemli bir eksikliği gidererek “turizm daire başkanlığı” kuracaklarını açıkladı. Soyer, “Büyükşehir’de turizm dairesi kuruyoruz. Artık turizmcilerin doğrudan doğruya belediyeyle iletişime geçeceği, talebini iletip takibini yapabileceği bir turizm dairesi olacak”diye konuştu.

‘Antalya ilerlerken biz nasıl bir milyonda kalıyoruz?’ 

Turizm sektörününün bileşenlerini oluşturan sivil toplum kuruluşlarının birbirinden ayrı, birbirinden habersiz çalışmalar yaptığını anlatan Tunç Soyer, “Aynı alanda aynı üst hedefe giderken patinaj yapan, zamanı, enerjiyi, tüketen hatta birbirinin ayağına dolanan bir tablo ortaya çıkıyor” dedi. “Nasıl oluyor da Antalya ilerlerken biz 1 milyonda kalıyoruz? Çalışmalar bütüncül olamadığı için hedef ıskalanıyor. İzmir diye ortaya çıkartacağımız şeyi kendi kendimize baltalıyoruz. Önce bu hikayenin müşterekleşmesi, aynı masaya konması ve buradan bütüncül bir İzmir hikayesinin çıkması lazım” diyen Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Antalya 13 alırken bizim 1 almamız içime sinmiyor’

“Sektörle ilişkiyi dinamik, canlı kurmak zorundayız. Biz belediye olarak işin orkestrasyonunda olacağız, sektörün muhatabı biz olacağız ve biz yapacağız. İçinizi ferah tutun. Aşkla İzmir’in içinde tabii ki turizm de var. Bu işi aşkla yapmak istiyoruz. Bunları söylerken bütün kalbimle söylüyorum. Antalya 13 alırken bizim 1 almamız içime sinmiyor. Ne bu kadar aciziz, ne bu kadar güçsüsüz. Bunu aşmak zorundayız. Hata neredeyse çıkartıp tedavi etmek zorundayız, başka çaremiz yok. Bu memleketin bize sunduğu nimetlerle uyumlu bir hayatı yaşamak hakkımız. Buna seyirci kalamayız. Bu aczi kabul etmiyoruz. Onun için el ele vermek, içtenlikle sevmek, saygı duymak zorundayız.”

ETİK Başkanı ve  TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ise, “Sektörün içinden geliyor ve sektörü çok iyi biliyorsunuz. İzmir turizminin, ekonomisinin gelişmesi için yapacağınız çalışmalara, her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

İşler: Can Soyer döneminden umutluyuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e dünya, Türkiye ve İzmir turizmindeki gelişmelere ilişkin bir rapor sunan Mehmet İşler, 2018 yılında yüzde 21,45’lik artışla son beş yılın en yüksek düzeyine ulaşan Türkiye turizminin 46 milyon 112 bin 592 ziyaretçi ağırladığını söyledi. Turist sayısındaki artışa karşın kişi başına düşen turizm gelirinin 640 dolar düzeyine gerilediğini anlatan İşler, İzmir turizmine ilişkin bilgiler paylaştı. İzmir’in 2018’de yaklaşık 1,7 milyon ziyaretçi ağırladığını belirten İşler, İzmir’in ülke turizminden aldığı payın yüzde 2,59’a gerilediğini kaydetti. Dış Pazar’larda İzmir’in yeterince tanıtılmadığını söyleyen İşler, Can Soyer’in döneminde umutlu olduğunu sözlerine ekledi.



Bu Haber 27.05.2019 - 21:10:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.