Torunlar GYO, Paşabahçe'deki 'kentsel resort otel' projesi için tarih verdi

Torunlar GYO, Paşabahçe'deki 'kentsel resort otel' projesi için tarih verdi
Torunlar GYO, 2015 yılına ilişkin finansal sonuçlarını ve gelecek dönem beklentilerini açıkladı. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, şirketin 2016 yılında 2.1 milyar liralık yatırım yapmayı planladığı söylerken, Paşabahçe'de bulunan eski Tekel binasındaki otel çalışmalarının yıl ortasında başlayacağını ifade etti.


Torunlar GYO, 2015 yılını 4 milyar 861 milyon lira net aktif değer ve 8.8 milyar lira portföy değeri ile kapattı. Torunlar GYO, vergi, amortisman ve faiz öncesi kârını da 369 milyon lira olarak açıkladı.
 
Miiliyet'in haberine göre, şirketin 2015 yılı değerlendirmesi ve projeleri ile ilgili bilgi veren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, şunları söyledi:
 
“Torunlar GYO olarak, içerisinde bulunduğumuz konjonktürde istikrarlı büyümemizi ve yatırımlarımızı sürdürmeyi başardık. 2015 yılında 440 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Torun Center ve Mall of İstanbul otel ve ticari alan projelerimize hız kesmeden devam ettik. 5'inci Levent projemiz yılın en çok tercih edilen konut projesi. Yılın sonunda ise Deepo Antalya büyüme projemizi başlattık.

PAŞABAHÇE'DE OTEL ÇALIŞMALARI YIL ORTASINA KADAR BAŞLAYACAK

Yılın ilk yarısında Paşabahçe projesine başlamak üzere çalışmalarımız sürüyor. Prestijli otel markasının hizmet vereceği apart otel daireleri ve yalıları kapsayan karma bir proje olarak tasarlanıyor. Tüm bu projeler için 2016-2018 yılları arasında 2.1 milyar TL yatırım yapmayı hedefliyoruz.”

Torunlar GYO Paşabahçe Projesi, 'kentsel resort otel' konseptiyle Eski Tekel Fabrikası arazisi üzerinde hayata geçirilecek. 64 bin 633 metrekare inşaat alanına sahip olan Paşabahçe Projesi; az yoğunluklu, lüks, yaklaşık 120 odalı olması planlanan otel, apart otel daireleri ve yalıları kapsayan karma bir proje olarak tasarlanıyor.

Torunlar GYO, Boğaz kıyısında bulunması nedeniyle İstanbul’un en değerli arazilerinden biri olan Tekel Paşabahçe Fabrikası ihalesini 2012 yılında  355 milyon TL'lik teklif ile kazanmıştı.
 


Bu Haber 09.03.2016 - 10:39:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.