Hindistan’da 260 kişinin öldüğü uçak kazasında şüpheli yakıt kesme hamlesi
Air India’nın Haziran ayında 260 kişinin ölümüne yol açan kazasında, her iki motorun aynı anda durmasına yakıt kesme hamlesinin neden olduğu belirlendi.

Haziran ayında Hindistan’da meydana gelen ve 260 kişinin hayatını kaybettiği Air India 171 sefer sayılı uçak kazasına ilişkin ön inceleme, kazaya yakıt akışının aynı anda kesilmesinin yol açtığını ortaya koydu. Bu durum, kazanın teknik bir arızadan çok insan hatasına bağlı olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.
Kokpit ses kayıtlarında pilotlardan birinin diğerine “Neden kapattın?” diye sorduğu duyulurken, iki motorun da aynı anda durmasının tesadüfi ya da mekanik bir hata sonucu olmadığı değerlendiriliyor. Kayıtlarda seslerin kime ait olduğu henüz belirlenemedi.
12 yaşındaki Boeing 787 tipi uçak, kalkıştan sonra 40 saniye havada kalabildi ve Ahmedabad kentinde yerleşim alanına düştü. Her iki motorun da aynı anda devre dışı kalması sonucu uçağın irtifa kazanamadan düştüğü belirlendi.
Soruşturmaya Hindistan, ABD, Birleşik Krallık ve Kanada'dan uzmanlar katılıyor. Uçağın yakıt kontrol anahtarlarının kazara kapanmasının çok zor olduğu, sistemin özel kilit mekanizmasıyla korunduğu belirtildi.
Ayrıca 2018’de ABD Havacılık İdaresi’nin benzer uçaklarda bu kilit sisteminin devre dışı kalabileceğine dair uyarı yayımladığı, ancak bunun zorunlu bakım kapsamına alınmadığı, dolayısıyla Air India’nın ilgili kontrolü yapmadığı kaydedildi.
Pilotların kazadan hemen önce motorları yeniden başlatmaya çalıştığı, ancak motorlardan birinin yeterli güce ulaşamadan uçağın düştüğü tespit edildi. Soruşturmanın odağında şu anda, yakıt akışını kesen hamlenin neden ve kim tarafından yapıldığı sorusu bulunuyor.
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

