TOBB hükümetle iftar yaptı, muhalefeti davet etmedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 70 yıllık tarihinde ilk kez genel kurulunda siyasi parti temsilcilerini ağırlamama kararı aldı ve genel kurula siyasiler davet edilmedi.

 
Ancak hükümetten gelen istek üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurul’dan bir gün önce üyelere hitap etmesi, bakanların da delegelerle iftarda buluşması muhaletin tepkisine yol açtı.  TOBB’un geçmişte iktidarla muhalefeti buluşturan 69. Genel Kurulu bugün farklı bir ortamda yapılacak. 81 ilden gelen 365 sanayi ve ticaret odasından bin 700 delege TOBB’un 1 milyon 500 bin üyesini temsilen bugün yapılacak Genel Kurulu’da TOBB’daki yeni dönem için sandık başına gidecek. Genel Kurul’da seçilmesine kesin gözüyle bakılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu delegelere hitaben bir teşekkür konuşması yapacak. TOBB seçimlerinin kesin sonuçları ise yarın açıklanacak.
 
CHP VE MHP’YE DAVET YOK
 
TOBB kaynaklarına göre, Hükümetten gelen talep üzerine düzenlenen programın ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ali Babacan, Bakanlar Hayati Yazıcı, Nihat Ergün ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TOBB delegelerinin katıldığı iftarda buluştu. CHP ve MHP liderlerine davet yapılmayan iftar tepki çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Bu demokrasimizin yaşadığı erozyonun göstergesidir” eleştirisinde bulundu. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da muhalefetin sesinin tamamen kısıldığını belirterek “TOBB’un herkese eşit mesafede olması gerekir” dedi. (Hürriyet)


Bu Haber 01.08.2013 - 09:23:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.