Rusya'nın kısmi vize muafiyeti kaç kişiyi etkileyecek?

Rusya'nın kısmi vize muafiyeti kaç kişiyi etkileyecek?

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik kısmi vize muafiyetinin 1 milyon Türk vatandaşını etkileyeceği belirtildi.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzasıyla Türkiye'ye getirilen kısmi vize muafiyetinin 1 milyon Türk vatandaşını etkileyeceği belirtildi.

Ankara'da Rus gazetecilerle bir araya gelen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in vizesiz seyahat kararı hakkında, "Alınan karardan basitleştirilip vize serbestisi olarak bahsediliyor, fakat bu pek de doğru değil. Zira Türkiye için alınan karar, hususi ve hizmet pasaportu sahiplerini ve TIR şoförlerini kapsıyor" dedi.

Fakat Rus Büyükelçi, söz konusu Türkiye olduğu için, bunun çok geniş bir kitleyi etkileyecek bir karar olduğunu ve yaklaşık 1 milyon kişinin basit bir şekilde Rusya’ya girebileceği anlamına geldiğini söyledi.

Rus liderin kararının, uygulanabilir hale getirilmesi için iki ülkenin bir dizi protokol üzerinde anlaşması gerektiğini ve pasaport ile sınır servislerinin bilgilendirilmesi gerektiğini de ekleyen Yerhov, bu işlemlerin 'sadece birkaç gün gerektirdiğini' kaydetti

Yerhov "Her halükarda bu, her iki ülkeye de gerekli olan sahiden önemli bir adım ve sadece memnuniyetle karşılanmalı" ifadelerini kullandı.

Rusya lideri Putin çarşamba günü, Türkiye için diplomatik ziyaretler, iş seyahatleri ve tır şoförleri için vize muafiyeti uygulanacağını açıklamıştı. Böylece Rus Su-24 uçağının 24 Kasım 2015’te Türk F-16’ları tarafından düşürülmesi ardından turizm amaçlı ziyaretler için vize serbestisinin iptal edilmesi yüzünden yaşanan mağduriyet kısmen giderilecekti.



Bu Haber 11.02.2019 - 09:05:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.