Rusya Suriye'ye S-300 göndereceğini duyurdu

Rusya Suriye'ye S-300 göndereceğini duyurdu

İsrail uçaklarının Suriye'nin Lazkiye bölgesine gerçekleştirdiği saldırı sırasında içinde 15 Rus askerin bulunduğu uçağı kalkan olarak kullanması ve sonrasıda Suriye'nin fırlattığı füzenin bu uçağı düşürmesi üzerine başlayan gerilim sürüyor. Rusya son olarak, Suriye'ye S-300 hava savunma sistemi göndereceğini duyurdu.


Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov’un önceki gün olaydan sorumlu tuttuğu İsrail’in iddiaları reddetmesinin ardından Kremlin’den dün yeni ve önemli bir adım geldi. Moskova yönetimi Suriye’ye S-200 sistemlerinin üst versiyonu olan S-300 hava savunma sistemlerinin verileceğini açıkladı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu dün, “Suriye Silahlı Kuvvetleri’ne iki hafta içinde modern S-300 hava savunma füze sistemi verilecek” dedi.

BUGÜN DURUM DEĞİŞTİ’

S-300’ün Suriye hava savunmasının muharebe yeteneklerini önemli ölçüde güçlendireceğine dikkat çeken Şoygu, “Bu sistem, havada 250 kilometre mesafedeki hedefi vurma ve birkaç hedefi aynı anda yok edebilme kabiliyetine sahip. En önemlisi havadaki tehditleri ayırt etme özelliğine sahip olacak. Böylece Suriye hava sahası merkezi emir-komuta zincirine bağlanmış olacak. Havadaki uçaklardan hangisinin Rusya’ya, hangisinin başka ülkelere ait olduğu anında görüntülenecek ve hedef tespiti yapılabilecek” dedi. S-200’ler dost-düşman ayrımı yapamıyordu. Suriye’ye teslim edilmek için 2013 yılında hazırlanan S-300 sisteminin son anda İsrail’in ricası üzerine verilmekten vazgeçildiğini hatırlatan Şoygu, “Bugün durum değişti. Bu, bizim suçumuz değil” değerlendirmesinde bulundu. Haberin devamı>>>



Bu Haber 25.09.2018 - 11:47:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.