Ruslar en çok hangi ülkelerden konut satın alıyor?

Ruslar en çok hangi ülkelerden konut satın alıyor?

Rus vatandaşlarının Türkiye’de konut edinme talebi azaldı.


Rusya vatandaşlarının yurtdışında konut edinme talebi yılın ilk çeyreğinde yarı yarıya azaldı. Kommersant gazetesi rubledeki değer kaybının yanı sıra ülkeden para çıkarmakta yaşanan güçlükler nedeniyle talebin gerilediğini yazıyor.

Habere göre özellikle Türkiye'den konut edinme talebinde 3 kata varan bir düşüş söz konusu. Birleşik Arap Emirlikleri'ne ilgide de azalma mevcut.

Gazeteye konuşan Prian.ru yetkilisi Filipp Beryozin, 2023 başında dolar ve euronun 70-75 ruble arasında seyrettiğini, 2024'te ise neredeyse üçte bir oranında değer kazandıklarını söyledi. Beryozin ayrıca son birkaç yılda Rusların en çok Türkiye'den konut almak istediğini, bu pazardaki düşüşün toplam talep üzerinde etkili olduğunu dile getirdi.

TÜİK verilerine göre ocak-şubat ayında Rusya vatandaşları Türkiye'den 950 konut edinmişti. 2023'ün aynı döneminde bu sayı 2 bin 700 civarındaydı.

Kommersant'a konuşan emlak acenteleri temsilcileri Rusların Avrupa ülkelerinden konut edinme talebinin ise istikrarlı bir seyir izlediğine dikkat çekiyor. Buna göre toplam talebin yarıya yakını Avrupa Birliği'nin yanı sıra Karadağ, Gürcistan, Arnavutluk ve Sırbistan gibi ülkelere yönelik. (TürkRus)



Bu Haber 28.03.2024 - 15:15:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.